Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

7 nanometer orders braken uit, TSMC's omzet in augustus overschreed 100 miljard

TSMC profiteerde van de nieuwe iPhone van Apple en de nieuwe non-Ping indicatorfabriek van Huawei en de actieve implementatie van de vijfde generatie mobiele communicatie-infrastructuur (5G) in de wereld, 7nm-orders braken uit, de relevante voordelen verschijnen in augustus. De industrie is optimistisch, de geconsolideerde omzet van TSMC in augustus zal naar verwachting terugkeren naar de grens van NT $ 100 miljoen (hetzelfde hieronder), oplopend tot een hoogtepunt van bijna 10 maanden, het maandelijkse groeipercentage is meer dan 10% en het vierde en vierde kwartaal zijn de moeite waard. uitkijken naar.

TSMC heeft nooit commentaar gegeven op een enkele klantorder en de geschatte financiële cijfers van de industrie, en benadrukte dat de geconsolideerde omzetgegevens van augustus op Ming zullen worden gepubliceerd (10). Liu Deyin, voorzitter van TSMC, heeft echter publiekelijk verklaard dat de zichtbaarheid van orders in de tweede helft van het jaar was zoals verwacht. De belangrijkste reden is dat de 7-nanometer procestechnologie toonaangevend is in de industrie en dat de huidige capaciteit vol is, wat het groeimomentum in de tweede helft ondersteunt. De industrie is van mening dat de fundamenten van TSMC sterk zijn en naar verwachting de belangrijkste commandant van de markt wordt.

De geconsolideerde omzet van TSMC in juli heeft het piekseizoeneffect nog niet weerspiegeld, een lichte daling van 1,3% ten opzichte van juni; de geconsolideerde omzet van juli van 544.461 miljard yuan, een daling van ongeveer 2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, maar de jaarlijkse daling is grotendeels geconvergeerd ten opzichte van de voorgaande maanden. Het tweecijferige percentage wordt verlaagd tot ongeveer 2%. Omdat vervolgorders worden verzonden, is de sector optimistisch dat de cumulatieve jaarlijkse omzetgroei naar verwachting positief zal worden.

Volgens industrie-analyses worden bestellingen van 7 nanometer zoals de volgende generatie processor van Apple, HiSilicon mobiele telefoon en 5G-basisstationchips, evenals ultra-micro grafische processors, e-sportsprocessors en serverchips in de tweede helft getrokken van het jaar. De doorlooptijd van het proces wordt geschat op ongeveer 50 dagen. Vanaf augustus zal de operatie naar verwachting een sterk groeimomentum vertonen.

TSMC schat dat de geconsolideerde omzet van dit kwartaal 9,1 miljard tot 9,2 miljard US dollar zal bereiken, een stijging van ongeveer 18% in het kwartaal, op basis van de wisselkoers van NT $ 31 tot US $ 1, gelijk aan NT $ 282,1 miljard tot 285,2 miljard, brutomarge , De winstvoet zal ook beter zijn dan het tweede kwartaal, dat schat dat de gecombineerde opbrengsten in augustus en september aanzienlijk zullen stijgen.

TSMC zei dat ondanks de grote onzekerheid van de economie en de handelsoorlog tussen de VS en China, het wereldwijde bouwtempo 5G sneller en eerder is dan verwacht, en dit seizoen de start van het verzendseizoen voor smartphones, wat de capaciteitsbenutting van het bedrijf van 7 nanometer stimuleert. Het tarief is vol en de vraag van de klant naar het 5nm-proces overtreft ook de verwachtingen. Er wordt besloten om de kapitaaluitgaven dit jaar te upgraden naar meer dan 11 miljard US dollar, maar de werkelijke uitgaven worden medio oktober bekendgemaakt.

TSMC benadrukte dat het bedrijf een technologische voorsprong heeft en zal uitkijken naar de activiteiten van volgend jaar. In antwoord op de vraag naar 5G volgend jaar, zal het bedrijf talenten blijven rekruteren en fabrieken op grote schaal uitbreiden, en de kapitaaluitgaven zullen blijven stijgen.