Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Nadat Eton Electronics de toeleveringsketen van Apple binnenkwam, werd de PCB-autobranche op Huawei gelanceerd.

Onder de binnenlandse Apple-leveranciers is PCB-maker Eton Electronics vrij ingehouden. De elektronische PCB-activiteiten van Eton zijn ontwikkeld op het gebied van consumentenelektronica en auto-elektronica. De prestaties van het bedrijf in de afgelopen jaren hebben een gestage groeitrend laten zien.

Vanaf de eerste helft van de A-aandelen 31 PCB-conceptvoorraden is de nettowinst van Eton Electronics echter niet uitstekend; in plaats daarvan overschreden de dividenden in de eerste helft van het jaar 700 miljoen yuan, en de dividenden voor de periode van vijf jaar van de notering overschreden 2,6 miljard yuan. Tot 277,78% is Yiyton Electronics de focus van de industrie en investeerders geworden. Maar waarom de prestaties van de algemene Eton Electronics zo "genereus" zijn, zijn de redenen erachter het ontdekken waard.

Consumentenelektronica PCB indirecte levering van appels

Van 2014 tot de eerste helft van 2019 steeg de distributieratio van Eton Electronics van 28% naar 278%. Onder de beursgenoteerde bedrijven in de keten van mobiele telefoons zijn er niet veel fabrikanten met dergelijke dividenden.

Vanuit het perspectief van de aandeelhoudersstructuur van Eton betekent de hoge mate van “recht” hoge dividenden, en het grote effect van dividenden keert terug naar het product zelf. Eton Electronics komt in het supply chain-systeem zoals Apple Huawei, wat ook een grote attractie is. .

Het is gemeld dat de hoofdprintplaat van het product van Yidun Electronics kan worden verdeeld in dubbelpaneel, vierlagig bord, zeslagig bord, achtlagig bord en hoger volgens het aantal lagen. De producten worden veel gebruikt in auto-elektronica, communicatie-apparatuur, consumentenelektronica, computer, industriële besturing. En andere downstream-industrieproducten.

In 2012 zette Eton Electronics de nummer één meerlagige plaatproductie in China en werd een belangrijke leverancier zoals Huawei, Flextronics en Jabil.

Toen, in 2014, werd Eton Electronics succesvol genoteerd op de Top200-leverancierslijst van Apple en werd het een van de belangrijkste PCB-leveranciers van Apple. De belangrijkste producten zijn de ondersteunende boards voor iPhone en iPad, en er zijn ook een klein aantal applicaties op de Mac.

In datzelfde jaar werd Eton Electronics genoteerd aan de Shanghai Stock Exchange en is van plan om niet meer dan 120 miljoen gewone aandelen openbaar aan het publiek uit te geven. De opbrengsten die zijn gegenereerd na aftrek van de uitgiftekosten zullen worden gebruikt voor "jaarlijkse productie van 1,1 miljoen vierkante meter meerlaags printplaatproject" en "jaarproductie van 450.000 vierkante meter HDI printplaatproject."

Het is vermeldenswaard dat Eton Electronics in 2018 het HDI-project heeft gewijzigd in "een meerlagig printplaatproject met een jaarlijkse productie van 700.000 vierkante meter", en het "meerlagige printplaatproject met een jaarlijkse productie van 1,1 miljoen vierkante meter ”is in productie genomen. Op dit punt heeft Eton Electronics zijn meerlagige printplaten van vier en acht lagen snel uitgebreid om de diepgaande groei van automotive printplaten en andere productgebieden te versnellen.

Automotive PCB-bedrijf

De industrie is zich er terdege van bewust dat in de eerste helft van 2019 als gevolg van de krimpende invloed van handelsoorlogen tussen China en de VS en de stroomafwaartse elektronische terminalproducten de groeisnelheid van de wereldwijde PCB-industrie vertraagde en Eton Electronics niet werd gespaard.

Volgens het eerste halfjaarlijkse financiële rapport van Yideng bedroeg de omzet 1,45 miljard yuan, een daling met 4,05% op jaarbasis; de nettowinst toe te rekenen aan aandeelhouders van beursgenoteerde ondernemingen bedroeg 259 miljoen, een stijging van 2,52% op jaarbasis.

Het is vermeldenswaard dat, dankzij de productstructuur met hoge toegevoegde waarde, de nettowinstmarge van Eton Electronics in de eerste helft van het jaar 17,2% bereikte.

Onder hen zijn de producten met hoge toegevoegde waarde van klanten in de auto-elektronica en communicatie geleidelijk de "toppijler" geworden van de prestaties van Yideng Electronics in de felle concurrentie op de markt, en het is ook een belangrijke activiteit van Yidun Electronics.

Het is vermeldenswaard dat Huawei zich ook richt op de auto-industrie, aangedreven door nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie en 5G. In april van dit jaar hebben Huawei en Dongfeng Motor samengewerkt om een ​​intelligente auto te creëren op de Shanghai International Auto Show. Huawei's intrede in de hightech configuratie van zijn in-voertuig communicatie, 5G en cloud datacenters zal ook de kracht van de supply chain voor slimme auto's versterken.

Tegelijkertijd heeft Eton Electronics, dat auto-elektronica heeft ingezet, sinds 2014 zijn PCB-activiteiten op het gebied van automotive gehandhaafd als een gemiddelde jaarlijkse omzet van 20%. In 2018 was het goed voor 39% van de totale omzet en werd het Valeo en Delphi. , Bosch, het vasteland en andere vooraanstaande internationale Tier1-fabrikanten.

Yideng Electronics, dat nauw betrokken is bij de sector van de auto-elektronica, vertrouwt op de leveringssterkte van internationale vooraanstaande autofabrikanten en is op het juiste moment met succes toegetreden tot het Huawei auto-zakelijke leveringssysteem.

Hoewel de huidige markt voor auto-elektronica niet optimistisch is, aangedreven door nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie en rijden zonder bestuurder, is de vraag naar PCB's voor auto's, zoals voedingssystemen voor auto's en DAS-systemen, aanzienlijk toegenomen als gevolg van de vraag naar intelligente elektronica. . Vergeleken met de traditionele toepassing voor één auto, is het PCB-gebied 0,5-2 vierkante meter, de luxeauto is 2-3 vierkante meter, en het PCB-gebied van de nieuwe toepassing voor energievoertuigen is 2-4 vierkante meter, en de automotive PCB toepassingsgebied is sterk verbeterd. .

Volgens het rapport van Guojin Securities, met de verbetering van de intelligentie van auto-elektrificatie, wordt verwacht dat de waarde van auto-fiets-PCB's zal stijgen van 60 US dollar voor brandstofvoertuigen naar 800 US dollar voor high-end elektrische voertuigen. Automotive PCB's zullen ook de snelstgroeiende PCB-industrie zijn. Fijne moleculaire industrie. Uit de gegevens blijkt dat de geschatte omvang in 2018 $ 5,5 miljard is, een stijging van 3,8% op jaarbasis. Verwacht wordt dat het in 2020 zal groeien tot een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 3% tot $ 59 biljoen.

In deze context viel Eton Electronics als een diepgeworteld elektronisch PCB-veld voor de auto-industrie jarenlang samen met deze golf van dividenden. Het mag echter niet over het hoofd worden gezien dat één kant een groot dividend is, terwijl de grote aandeelhouder "Yidun Investment" zijn participaties blijft verminderen. De aandacht verdient hoe Yideng Electronics zijn positie op het gebied van PCB's stabiliseert en zijn voordelen op het gebied van PCB's voor auto's blijft uitbreiden.