Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Apple A14 start massaproductie in Q2, onder de zak TSMC 5nm tweederde productiecapaciteit

Apple zal in de tweede helft van 2020 vier iPhone 12-serie smartphones lanceren. Naast de A14 Bionic-processor met krachtigere computerprestaties, zal deze ook worden uitgerust met een Qualcomm Snapdragon X55-modem en ondersteunt alleen Sub-6 GHz, afhankelijk van het 5G-netwerk van elk land, of synchrone ondersteuning voor Sub-6 GHz en mmWave (millimetergolf). De supply chain-industrie wees erop dat Apple A14 een proces van 5 nanometer gebruikt en Qualcomm X55 een proces van 7 nanometer. Wafer-gieterijopdrachten worden door TSMC opgenomen. Onder hen zal Apple A14 aan het einde van het tweede kwartaal met de massaproductie beginnen en een derde van TSMC dekken. 5nm productiecapaciteit.

De investeringen van TSMC in 2019 en 2020 zullen toenemen tot US $ 14-15 miljard, die wordt gebruikt om de productiecapaciteit van 7 nanometer te vergroten en de productiecapaciteit van 5 nanometer te versnellen. De iPhone 11-serie van Apple die in 2019 werd gelanceerd, had een beter dan verwachte verkoop. Bovendien zal in de eerste helft van 2020 een goedkope iPhone SE 2 worden gelanceerd met dezelfde A13-processor. De vraag van Apple naar de 7 nm wafer-gieterij van TSMC blijft hoog.

Omdat landen in 2020 5G-telecommunicatienetwerken zullen openen, ondersteunt Apple's iPhone 12 die in 2020 is geïntroduceerd 5G. Supply chain-nieuws laat zien dat Apple naar verwachting vier iPhone 12's zal lanceren, waaronder iPhone 12 met 5,4-inch en 6,1-inch OLED-panelen, iPhone 12 Pro met 6,1-inch OLED-paneel en iPhone Pro Max met 6,7-inch OLED-paneel. Onder hen zal iPhone 12 Pro / Pro Max worden uitgerust met 3 lenzen en ondersteuning van time-of-flight (ToF).

Alle Apple iPhone 12-series zijn uitgerust met A14-toepassingsprocessors en worden in massa geproduceerd met behulp van het 5nm-proces van TSMC. TSMC 5nm is in de proefproductiefase gekomen en zal in de eerste helft van 2020 massaproductie starten. Apple en Huawei Hisilicon zijn de eerste twee grote klanten. Apple is optimistisch dat de iPhone 12 die 5G ondersteunt, een sterke vervangingsvraag zal genereren voor iPhone 7/8 en andere oude machine-gebruikers. De markt is optimistisch dat zendingen meer dan 100 miljoen eenheden zullen zien. Fabrikanten van apparatuur schatten dat Apple al tweederde van TSMC heeft gecontracteerd. 5nm productiecapaciteit, massaproductie begint aan het einde van het tweede kwartaal van 2020.

Apple bereikte een schikking met Qualcomm en kocht de Intel smartphone 5G-chipbusiness, maar de iPhone 12-serie zal volledig worden uitgerust met Qualcomm 5G-modem X55. Qualcomm X55 is momenteel de enige 5G-modemchip die tegelijkertijd Sub-6GHz en mmWave ondersteunt. Apple ondersteunt alleen Sub-6 GHz enkele band of dubbele band tegelijkertijd via firmware-aanpassing. Omdat Qualcomm X55 gebruikmaakt van de 7nm-massaproductie van TSMC, aangedreven door de sterke vraag van Apple, heeft Qualcomm agressief 7nm productiecapaciteit geboekt in 2020, wat een van de belangrijkste redenen is voor de 7nm-capaciteitsbenutting van TSMC om volledig geladen te blijven in de eerste helft van het jaar.

De geconsolideerde omzet van TSMC in november steeg met 1,7% maand-op-maand tot RMB 10.878,84 miljard, wat een record maandelijkse omzet was, een jaar-op-jaar stijging van 9,7%, en de geconsolideerde omzet voor de voorgaande 11 maanden bereikte 966,6672 miljard yuan, een stijging op jaarbasis van 2,7%. De rechtspersoon schat dat de omzet van het TSMC in het vierde kwartaal en het hele jaar recordhoogten zal bereiken. In het eerste kwartaal van 2020 zal de omzet slechts licht dalen met 5% als gevolg van de afname van werkdagen. Na het tweede kwartaal zal het een kwartaal tot kwartaal hoog worden. In de eerste helft van het jaar, 2020, zullen omzet en winst recordhoogtes blijven bereiken.