Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Bloomberg: Deze gegevens tonen aan dat het verlaten van Huawei in het VK geen gemakkelijke taak is

Volgens Bloomberg News heroverweegt het VK of Huawei mag deelnemen aan de 5G-constructie van het land. Er wordt ook gemeld dat de Britse regering, om te voldoen aan het verbod van Huawei op Huawei, op zoek is naar betrouwbare alternatieven om de antennes, routers en switches van Huawei te vervangen.

Het rapport wees er echter ook op dat Britse operators Huawei al gebruiken om 5G-netwerken te bouwen. Geen enkele andere leverancier, inclusief Huawei's Europese concurrenten Nokia en Ericsson, heeft moeite deze leemte op te vullen. Uit verschillende gegevens blijkt dat het voor het VK niet eenvoudig is om Huawei voor 5G te verlaten.

35%

Britse inlichtingenfunctionarissen zijn bang dat het internet door spionage wordt aangetast en de nationale veiligheid in gevaar brengt. Daarom heeft de overheid maatregelen geformuleerd om het veiligheidstoezicht op de vier mobiele netwerkaanbieders te versterken. De vier netwerkaanbieders zijn EE onder BT Group Plc, Vodafone, Three UK onder CK Hutchison Holdings Ltd. en O2 onder Telefonica SA.

Naar verluidt zal dit reglement later dit jaar ter goedkeuring aan het Parlement worden voorgelegd. Verschillende wetgevers van de partij van Johnson hebben echter tegengesproken dat Huawei volledig moet worden uitgesloten van het 5G-netwerkplan.

Op dit moment is Huawei-apparatuur goed voor 35% van de 4G-netwerktechnologie in het VK en is het aandeel van BT dat Huawei gebruikt meer dan de helft. Daarom, als de Britse regering de volledige stopzetting van Huawei beveelt, heeft dit gevolgen voor de toeleveringsketen van deze operators.

Omdat de huidige technologie van 4G-netwerkapparatuur moeilijk is om applicaties zoals mobiele video te ondersteunen, willen operators graag upgraden naar 5G en dezelfde leverancier gebruiken, Huawei, wat de introductie van technologie zal versnellen.

2023

Sinds de lancering van 5G-services in het VK, worden de meeste 5G-antennes die worden gebruikt door BT en Three Telecom geleverd door Huawei. Bovendien gebruiken de meeste Vodafone 5G-netwerksystemen ook Huawei-apparatuur. Daarom maken de vroege voordelen van Huawei de opname moeilijker en duurder.

Britse veiligheidsfunctionarissen zijn bezorgd dat het systeem van Huawei bezet kan zijn door hackers of vijandige landen. Ze zorgen ervoor dat Huawei-apparatuur niet wordt weergegeven in het kernnetwerk, dat deel uitmaakt van gegevensverzameling, verwerking en herverdeling. Daarnaast is BT van plan om de kern van het EE-netwerk tegen 2023 van Huawei naar Ericsson te verplaatsen.

Amerikaanse functionarissen zeiden echter dat de kern- en niet-kernconcepten een grijs gebied van 5G vormen en dat de meeste gegevens in de periferie worden verwerkt. Daarnaast heeft Huawei ook deelgenomen aan andere gevoelige projecten, zoals de ontwikkeling van beveiligingsgateways voor O2-netwerken. De persoonlijke gegevens van sommige telecomingenieurs op LinkedIn laten zien dat ze Huawei's realtime betalingssysteem integreren met de kern van O2.

500 miljoen

British Telecom (BT) wees er in januari op dat als de bovengrens van de bezettingsgraad van Huawei wordt vastgesteld op 35%, het bedrijf de kosten met 500 miljoen pond (ongeveer 624 miljoen dollar) zal verhogen.

Bovendien zei een onderzoek van Mobile UK dat het volledig verbieden van Huawei om 5G te gebruiken ertoe zal leiden dat deze kosten van de hele industrie exponentieel zullen stijgen, en dat de inkoopuitgaven zullen toenemen door de concurrentie te beteugelen, waardoor het marktaandeel van Huawei effectief aan Ericsson en Nokia wordt overgelaten.

Onderzoeksinstituut Assembly schat dat als Huawei wordt verboden, dit voor de Britse economie 4,5 miljard tot 6,8 miljard pond zal kosten, en dat de constructie van 5G met minstens 2 jaar zal worden vertraagd.