Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

CEVA introduceert nieuwe edge-device AI-redeneerprocessorarchitectuur om co-processing ondersteuning te bieden voor aangepaste neurale netwerk-engines

CEVA onthulde de tweede generatie AI-processorarchitectuur NeuPro-S voor diepgaande neurale netwerkinterferentie bij AutoSens, Brussel, België. In combinatie met de release van NeuPro-S, lanceerde CEVA ook de eerste diepe neurale netwerkcompilertechnologie CDNN-Invite API, die neurale netwerkinterferentie-firmware optimaliseert ter ondersteuning van heterogene collaboratieve verwerking van NeuPro-S-kernel en aangepaste neurale netwerkmotor via een uniforme koppel. . NeuPro-S, samen met de CDNN-Invite API, is ideaal voor elk op visie gebaseerd apparaat dat geavanceerde kunstmatige intelligentie-verwerking vereist, inclusief autonome voertuigen, smartphones, bewakingscamera's, consumentencamera's en AR / VR-headsets, robotica en industriële toepassingen .

Ontworpen om NeuPro-S, segmentatie, detectie en classificatie van neurale netwerken in video en beelden in geavanceerde apparaten te optimaliseren, waardoor de systeemperceptuele prestaties aanzienlijk worden verbeterd. Deze omvatten ondersteuning voor multi-level geheugensystemen om de hoge transmissiekosten met externe SDRAM te verlagen, en ondersteuning voor meerdere compressie-opties en heterogene schaalbaarheid om CEVA-XM6 vision DSP, NeuPro-S core en aangepaste AI-engine in een uniforme architectuur te implementeren Verschillende combinaties. In vergelijking met CEVA's eerste generatie AI-processor, heeft NeuPro-S een gemiddelde prestatieverhoging van 50%, geheugenbandbreedte en stroomverbruik verminderd met respectievelijk 40% en 30%.

De NeuPro-S-familie omvat de NPS1000, NPS2000 en NPS4000, vooraf geconfigureerde processors met 1000, 2000 en 4000 8-bit MAC's per cyclus. Met de hoogste single-core CNN-prestaties bereikt de NPS4000 12,5 TOPS bij 1,5 GHz en is volledig schaalbaar tot 100 TOPS.

Voor steeds diverser wordende gespecialiseerde neurale netwerken en processors, integreert de CDNN-Invite API naadloos door de klant ontworpen neurale netwerkengines in CEVA's bekroonde Deep Neural Network (CDNN) framework. CDNN zal vervolgens het netwerk en de lagen volledig optimaliseren en verbeteren om te profiteren van de superieure prestaties van de CEVA-XM6 vision DSP, NeuPro-S en aangepaste neurale netwerkprocessors. De CDNN-Invite API is overgenomen door grote klanten die nauw samenwerken met CEVA-ingenieurs om ze in commerciële producten te implementeren.

Ilan Yona, vice-president en algemeen manager van de visuele business unit van CEVA, merkte op: "CEVA blijft leiding geven aan de ontwikkeling van geavanceerde neurale netwerkprocessors en optimalisatietechnologieën voor geavanceerde randapparatuur. De NeuPro-S-architectuur pakt de toenemende gegevensbandbreedte en het stroomverbruik aan van deze apparaten. De hoofdoorzaak van de uitdaging. Door de CDNN-Invite API hebben we de toetredingsdrempels voor de groeiende gemeenschap van neurale netwerkinnovators verminderd, waardoor ze kunnen profiteren van de uitgebreide ondersteuning en het gebruiksgemak van onze CDNN. compiler, waardoor het onbetwiste concurrentievoordeel op het gebied van compilertechnologie voor neurale netwerken verder wordt uitgebreid. "

CEVA's uitgebreide ervaring en algemene strategie in geïntegreerde verwerking, versnelling, software en tools biedt een open, efficiënt en programmeerbaar platform voor diepgaand leren. Naast de realtime AI-verwerking, kan de volledig programmeerbare CEVA-XM6 vision DSP geïntegreerd in de NeuPro-S-architectuur tegelijkertijd afbeeldingen, computer vision en algemene DSP-workloads verwerken. Dit stelt klanten en ontwikkelaars van algoritmen in staat om gebruik te maken van de uitgebreide bibliotheek van beeld- en visuele software van CEVA, inclusief de CEVA-SLAM software-ontwikkelingskit voor 3D-mapping, de CEVA-CV en CEVA-VX-softwarebibliotheken voor de ontwikkeling van computervisies, en meer recentelijk De brede- softwarepakket voor beeldhoeken omvat ontwarring, videosteken en fusietechnologie voor beeldgegevenssensoren.

NeuPro-S versterkt verder het succes van CEVA in de automobielindustrie door oplossingen te bieden die voldoen aan de veiligheidseisen, waaronder kwaliteitsborgingsnormen IATF 16949 en automobielnormen zoals ISO 26262 en A-Spice.

CEVA heeft nu NeuPro-S uitgebracht en heeft een licentie verleend aan toonaangevende klanten in cameratoepassingen voor auto's en consumentenproducten. Momenteel heeft CEVA de CDNN-Invite API aan toonaangevende klanten verstrekt en heeft het eind 2019 een algemene licentie.