Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

De chipverkoop is gefrustreerd, de Koreaanse chipexport daalde in september met 40% op jaarbasis

Volgens de laatste gegevens van de Koreaanse douane was de export van technologieproducten in Zuid-Korea in september niet optimistisch, de export van halfgeleiders daalde met 40% op jaarbasis en de export van mobiele communicatieapparatuur (die een klein aandeel in de totale export vertegenwoordigde) sprong 58%. Bovendien daalde de Zuid-Koreaanse export met 22% op jaarbasis, de grootste daling sinds 2009. Onder hen daalde de export van Zuid-Korea naar zijn grootste handelspartner, China, met 30%, de export naar de Verenigde Staten daalde met 21% , daalde de uitvoer naar Japan met 14% en daalde de uitvoer naar de EU met 13%.

Volgens professionals kan de daling van de export de rest van het jaar aanhouden, wat de economische groei en de winst van Zuid-Korea onder druk zal zetten.

Het grootste probleem achter de zwakte van de verkoop van halfgeleiders is de slechte verkoop van geheugenchips. Om deze situatie te verbeteren, wordt vooral gehoopt dat de vraag naar geheugen in China, de Verenigde Staten en andere markten zal toenemen.

Insiders uit de industrie hebben gezegd dat de voortzetting van de handelsoorlog tussen Japan en Zuid-Korea heeft geleid tot een groeiende tegenstelling tussen Zuid-Korea en Japan op het gebied van exportbeperkingen, die schade heeft toegebracht aan beide partijen en belangrijke toeleveringsketens voor halfgeleiders in Azië.