Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

DRAM prijzen stijgen! Sinds januari met bijna 20% gestegen

Volgens het citaat van Jibang Technology is de spotprijs van 8 Gb DDR4 standaard DRAM gestegen tot ongeveer 3,5 USD, die sinds januari met meer dan 10% is gestegen; de spotprijs van 4 Gb DDR4-standaard DRAM is gestegen tot meer dan 2 USD en de stijging heeft sinds januari ongeveer 17% bereikt.



Vanwege het gebrek aan aanbod op de spotmarkt, verwacht de industrie dat de prijzen zullen blijven stijgen vóór het Chinese nieuwe maanjaar, en de stijging van de spotprijzen zal leiden tot de stijging van de contractprijzen, wat uiteraard de DRAM-fabrieksopbrengsten en winst.

Het is wel verstaan ​​dat de DRAM-prijs in december vorig jaar niet meer daalde en terugkeerde, voornamelijk als gevolg van de daling van de voorraadniveaus van terminal ODM / OEM-fabrieken, fabrieken voor mobiele telefoons en systeemfabrieken. En de contractprijs stopte met dalen.

Vanaf 2020 zijn kopers op de DRAM-markt blijven aankopen om inventaris op te bouwen, en de aanbodzijde heeft het afgelopen jaar geen nieuwe capaciteit toegevoegd. Bovendien is de DRAM-draagkracht van eindapparatuur aanzienlijk toegenomen met meer dan 50%, waardoor de spotprijzen zijn gestegen en blijven stijgen. .

Bovendien schat DRAMeXchange dat de contractprijzen van server DRAM en niche DRAM in het eerste kwartaal met minder dan 5% zullen stijgen ten opzichte van het voorgaande kwartaal, terwijl de contract DRAM-contractprijzen naar verwachting met 5-10% zullen stijgen. Standaard en mobiel DRAM Verwacht wordt dat het plat blijft.