Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Voormalig Apple-manager: ARM-gebaseerde chip kan voldoen aan Mac Pro-prestatiebehoeften

Volgens macrumors heeft Jean-Louis Gassée, een voormalige Apple-directeur en oprichter van Be, in de nabije toekomst ingegaan op de mogelijke overstap van Apple naar op ARM gebaseerde Macs.

Er gaan geruchten dat Apple al in 2021 een ARM-gebaseerde Mac-computer zal lanceren.

Gassée legde uit dat hij eerder sceptisch was geweest dat ARM-gebaseerde processors zouden concurreren met Intel-producten, maar nu realiseerde hij zich dat hij ongelijk had. Hij noemde Ampere Computing, een halfgeleiderbedrijf onder leiding van voormalig Intel-president Renee James. Het bedrijf ontwierp op ARM gebaseerde krachtige processoren om te concurreren met high-end Intel-chips.

Hij zei dat in vergelijking met de 400 watt vermogen die vereist is voor vergelijkbare Xeon CPU's, de top-of-the-line chips van dezelfde orde van grootte een lager stroomverbruik hebben, ongeveer 210 watt. Ampere liet de industrie zien dat de ARM-architectuur kan voldoen aan de vereisten van de chips die vereist zijn voor de Mac Pro. Apple zal natuurlijk zijn eigen ARM-processor aanpassen, maar Ampere lijkt de prestatiegrenzen van de ARM-architectuur te verleggen.

Rapporten van Bloomberg zeiden dat geruchten over het gebruik van Apple van ARM-gebaseerde chips op Macs begonnen in 2018, en recente geruchten wijzen op 2021.