Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

HP wijst opnieuw het overnamebod van $ 35 miljard van Xerox af: waarde ondergewaardeerd

HP heeft donderdag (5 maart) het aanbod van Xerox van ongeveer $ 35 miljard verworpen, en zei dat de beweging HP ondergewaardeerd heeft.

Volgens eerdere rapporten heeft Xerox in november vorig jaar formeel een overnamebod aan HP gedaan. Het is van plan HP te verwerven met contant geld en aandelen van $ 22 per aandeel, ter waarde van ongeveer $ 33,5 miljard, en heeft twee biedingen uitgebracht op 17 en 24 november. Maar deze werden door HP afgewezen. Op 10 februari 2020 heeft Xerox Corporation het nieuwste aanbod voor HP bijgewerkt, van het oorspronkelijke plan van $ 22 per aandeel tot $ 24 per aandeel, met een totale aankoopprijs van ongeveer $ 34 miljard.

Op 5 maart verklaarde HP-bestuursvoorzitter Chip Bergh: "Met dit overnamebod ($ 35 miljard) zal het gecombineerde bedrijf een te hoge schuldenlast krijgen, wat niet slecht is voor de aandeelhouders van het bedrijf. Verantwoordelijk. HP roept de aandeelhouders op om Xerox's af te wijzen. overnamebod, waarin staat dat het bod aandeelhouders van Xerox onevenredig hoge rendementen zal opleveren ten opzichte van aandeelhouders van HP. "

Berg merkte ook op dat "als dit (fusie) er ook onrealistische en onbereikbare synergieën zijn die het hele bedrijf in gevaar brengen."

Volgens het rapport van Nikkei News Agency verklaarde Canon's president en CEO Mitarai Fujifu eerder: "Als Xerox de Amerikaanse fabrikant van kantoorapparatuur HP overneemt, beëindigt Canon haar 35-jarige samenwerking met HP."

Het is gemeld dat Hewlett-Packard, die laserprinteronderdelen bij Canon koopt, een van de grootste klanten van Canon is en dat zijn omzet goed is voor bijna 14% van de totale omzet. Maar de overname van Xerox zal sterke concurrenten opleveren voor Canon's eigen kantoorapparatuuractiviteiten.


"De basis van dit partnerschap is in de eerste plaats de vertrouwensrelatie tussen het topmanagement van de twee bedrijven. Tegelijkertijd gaat het ook om een ​​groot aantal technische uitwisselingen die geleidelijk zijn ontstaan ​​tijdens decennia van samenwerking."

Uit gegevens blijkt dat HP ongeveer 540 miljard yen heeft bijgedragen aan de omzet van Canon van 3,95 biljoen yen in 2018. Op deze manier veroorzaakt Canon grote verliezen als de onderneming tussen de mid-range en HP.