Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Help Korea zijn afhankelijkheid van Japan te verminderen! DuPont investeert $ 28 miljoen voor het opzetten van een fotoresistfabriek in Zuid-Korea

Volgens rapporten van businesstimes heeft DuPont besloten om US $ 28 miljoen te investeren in Zuid-Korea om tegen 2021 fotoresist en andere materialen te produceren, een stap die zal bijdragen aan het verminderen van het overschot van Zuid-Korea aan sleutelmateriaal dat nodig is voor chipproductie. vertrouwen.

Eerder, in juli 2019, kondigde de Japanse regering beperkingen aan op de export van drie halfgeleiderkernmaterialen die worden gebruikt bij de productie van elektronische apparatuur naar Zuid-Korea, wat Zuid-Koreaanse technologiebedrijven ertoe aanzette te concurreren om hun toeleveringsketens uit te breiden.

Vorige maand begonnen de relaties tussen de Japanse en Zuid-Koreaanse regeringen te versoepelen, waarbij de eerste aankondigde dat het de beperkingen op de export van Zuid-Koreaanse fotoresists gedeeltelijk had opgeheven. Japanse bedrijven hebben een licentie om drie jaar fotoresist te leveren aan bedrijven zoals LG, Samsung en SK Hynix zonder goedkeuring te hoeven krijgen voor elke zending. Niet alle beperkingen zijn echter opgeheven en de export van gefluoreerd polyimide en hoogzuiver waterstoffluoride van Japan naar Zuid-Korea is nog steeds beperkt.

"Ondanks de recente versoepeling van de Japanse exportcontrole op fotolak, is dit slechts gedeeltelijke vooruitgang en geen fundamentele oplossing", zei de Zuid-Koreaanse minister van Industrie Seung Yun-mo in een verklaring.

Yonhap News Agency uit Zuid-Korea wees erop dat fotolak een van de drie belangrijkste halfgeleidermaterialen van Japan is die de export naar Zuid-Korea beperken. De beslissing van DuPont zal Zuid-Korea helpen zijn aanbod te diversifiëren en zijn afhankelijkheid van Japan te verminderen.

Het rapport wees erop dat de investeringslocatie 92 kilometer ten zuiden van Seoul ligt en een fabriek in Dupont heeft in Cheonan City, Chungcheongnam-do. De investeringsperiode is van 2020 tot 2021.