Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Intel: de verkoop van modemchips aan Apple is volledig van Qualcomm

Intel Corps zei vandaag in een rechtbank dat de verkoop van de modemchip-business aan Apple volledig werd gedwongen door de oneerlijke autorisatie van Qualcomm. Al in januari 2017 diende de Federal Trade Commission (FTC) van de Verenigde Staten een antitrustbewering in tegen Qualcomm en zei dat het beleid van Qualcomm's patentautorisatie de federale wetten schond en oneerlijke concurrentie vormde.

In mei van dit jaar heeft rechter Lucy Koh van de Amerikaanse rechtbank een oordeel uitgesproken ten gunste van de FTC en vastgesteld dat Qualcomm concurrenten op de markt voor smartphones met chips illegaal heeft verdrongen.

Qualcomm ging echter in hoger beroep bij het Court of Appeals van de Verenigde Staten voor het Negende Circuit, in de hoop de eerdere uitspraak van de rechtbank ongedaan te maken. Vandaag heeft Intel in een klacht bij het Negende Circuit Court of Appeals gezegd dat Qualcomm Intel heeft gedwongen zich terug te trekken uit de modem-chipmarkt.

Intel zei ook dat het Hof van Beroep eerdere uitspraken van het San Jose District Court zou moeten ondersteunen. Steven R. Rodgers, algemeen adviseur van Intel, zei vandaag ook in een blogpost: "We hebben miljarden dollars geïnvesteerd, duizenden werknemers aangenomen en twee bedrijven overgenomen voordat we uiteindelijk een innovatief product van wereldklasse (modem-chip) bouwden door Apple iPhone 11. Maar uiteindelijk kunnen we de kunstmatige en onoverkomelijke obstakels die Qualcomm voor eerlijke concurrentie veroorzaakt, nog steeds niet overwinnen, waardoor we dit jaar de modemmarkt moeten verlaten. "

Intel is de belangrijkste concurrent van Qualcomm op het gebied van modemchips en levert modemchips voor Apple iPhone 11. Maar in juli van dit jaar kondigde Intel een overeenkomst aan met Apple, dat het grootste deel van Intel's modemactiviteiten voor smartphones zal overnemen.

Volgens de overeenkomst zullen ongeveer 2.200 Intel-werknemers zich bij Apple aansluiten, inclusief aanverwant intellectueel eigendom, apparatuur en lease. De transactie is $ 1 miljard waard en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar worden afgerond.