Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Intel zette 3 zetten om de tegenstander te omringen, kan het wishful thinking uitkomen?

Volgens Taiwan Media News lijkt de nieuwe strategie van Intel CEO Bob Swan onlangs "op zichzelf gericht te zijn, maar is eigenlijk op de vijand gericht". Omdat volgens Bob Swan het tijdperk voorbij is waarin de processor de halfgeleidermarkt domineert. In plaats van op de troon van de processorleider te blijven, is het beter om zichzelf opnieuw te definiëren en een aanval uit te voeren.

Bob Swan gelooft dat vanuit het perspectief van de gehele halfgeleidermarkt het marktaandeel van Intel slechts 30% is. In de toekomstige AI (kunstmatige intelligentie) en zelfrijdende automarkten zal de protagonist niet de processor zijn, maar mogelijk worden vervangen door FPGA. (Field programmable logic gate array), GPU-led. Dus waarom zou u de moeite nemen om op de processormarkt te blijven, het is de leidende positie van de hele halfgeleidermarkt!

Natuurlijk heeft Intel dit idee niet alleen vanwege een eigenzinnigheid. Begin december 2019 wierp Bob Swan zijn visie op de toekomst van Intel toen hij deelnam aan het investeringsforum. Hij zei: "Ik probeer de opvatting van het bedrijf te elimineren dat we ernaar moeten streven 90% van het processor marktaandeel te behouden, omdat dit onze ideeën beperkt en ons kansen voor grote technologische veranderingen laat missen. We denken er altijd aan om ons marktaandeel van 90% te beschermen, in plaats van grotere kansen te benutten. "

Tegelijkertijd, vanuit het perspectief van de achtergrond, omdat de groei van de pc vertraagt ​​en de consumentenprocessermarkt gedurende vele jaren verzwakt, heeft Intel de toewijzing van middelen in de afgelopen jaren aangepast en zijn investeringen in consumentenmarkt langzaam verminderd producten. De update veroorzaakte ook ontevredenheid bij de consument. Bovendien bracht de ommekeer van de traditionele rivaal AMD ook grote druk op Intel.

Daarom hoopt Intel zichzelf opnieuw te definiëren door middel van 3 bewegingen om de achterstand van AMD kwijt te raken, maar ook om de bredere marktruimte in de toekomst uit te dagen.

De eerste truc: verlaag marketingkosten, verhoog innovatie en onderzoek en ontwikkeling

In 2016 heeft Intel bijvoorbeeld zijn marketingsubsidieplan aanzienlijk aangepast voor de pc-markt. In het verleden was de grootschalige subsidie ​​van Intel vooral bekend als de Intel inside marketing-strategie.

Maar in 2018 kondigde Intel aan dat het de marketinguitgaven tegen 2020 zou verminderen tot minder dan 30% van de omzet. In feite begon dit programma al in 2017 en verlaagde het met succes de marketinguitgaven van 35,6% in 2016 tot 32,8%. Intel gebruikte het bespaarde geld voor fusies en overnames, of als een nieuw technologisch onderzoek en ontwikkeling, om de lay-out uit te breiden in gerelateerde velden zoals AI, FPGA, CPU, GPU enzovoort. In feite is dit niet de eerste keer dat Intel 'een revolutie teweegbrengt in zijn eigen leven'. Intel was oorspronkelijk een geheugenbedrijf. Het werd een processor vanwege de lage prijsuitdaging van Japanse fabrikanten. Deze keer verminderde Intel het belang van de processor, waardoor deze naast FPGA's, GPU's en andere chips werd geplaatst, met een lay-out van meer dan 5 jaar.

Tweede stap: Reorganisatie van de businessgroep, uitbreiding van de reikwijdte van fusies en overnames

In deze 5 jaar verplaatst Intel zijn plek stilletjes. Inclusief de acquisitie van Altera (Altera) in 2015, het verkrijgen van tickets op het gebied van FPGA, het betreden van de cloud en edge kunstmatige intelligentie computing versnellingsplatform; om kunstmatige intelligentiechips te produceren, een groot aantal bedrijven zoals Nervana, Movidus, enz .; om het gebied van autonoom rijden te betreden, verwierf Mobileye in 2017 voor een prijs van $ 15,3 miljard.

Nu is de pc-gebaseerde client computing-bedrijfsgroep van Intel, hoewel nog steeds de grootste bijdrage aan de omzet, goed voor meer dan de helft van de omzet, maar de omzetgroei en winstgevendheid zijn geleidelijk slechter geworden dan de afdelingen datacenter en Internet of Things.

Met andere woorden, de groei van de pc-afdeling is beperkt en de druk van prijsconcurrentie neemt toe. Intel wil natuurlijk geld uitgeven aan high-margin, meer futuristische datacenters en AI-markten. Dit is ook een redelijkere keuze.

De derde maatregel: aanpassing van de productiecapaciteit en focus op zeer winstgevende producten

Eerder op de markt had Intel al lagere of niet-kritische producten overgedragen aan de gieterij van TSMC en zijn waardevolle productiecapaciteit was gereserveerd voor producten met een hoge marge. Terwijl het de productiecapaciteit van zijn eigen zeer winstgevende producten waarborgt, kan het ook concurreren met AMD voor TSMC-productiecapaciteit.

Door aanpassing van de productiestrategie zijn de producten van Intel de laatste tijd niet meer ondergewaardeerd. Het rapport is van mening dat als Intel bereid is om verdere prijzenoorlog te voeren, AMD mogelijk niet kan zegevieren. Nu moet AMD voorzichtig zijn, zal Intel de capaciteit van de wafelgieterij storen en een verschroeide oorlog tegen AMD beginnen?

Maar het is vermeldenswaard dat Intel nog steeds veel problemen moet oplossen. Intel's procesvoortgang en 5G-lay-out zijn bijvoorbeeld allemaal twijfelachtig. Rivaliserende AMD is niet alleen tevreden met de toename van het marktaandeel van de pc-markt, het is al eerder doorgedrongen in de winstgevende datacentersector en zijn marktaandeel is blijven stijgen. Voor Intel zullen de komende jaren vol uitdagingen zijn, maar als het goed gaat, kunnen we een geheel nieuwe Intel verwachten.