Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Japan en Zuid-Korea versterken de toegangsbeperkingen, de Koreaanse halfgeleider- en paneelindustrie zullen hierdoor worden getroffen

Volgens de Korea Times kan de aanscherping van de reisbeperkingen door Japan voor mensen die van Zuid-Korea naar Japan reizen, het vermogen van sommige bedrijven om productielijnen te onderhouden, nieuwe technologieën te implementeren en te exporteren belemmeren, en lokale bedrijven zullen hierdoor problemen ondervinden.

De Japanse premier Shinzo Abe kondigde op de 5e aan dat van 9 tot het einde van deze maand toeristenvisa afgegeven aan Chinese en Koreaanse burgers "ongeldig" zullen zijn, en degenen die Japan vanuit de twee landen binnenkomen, in quarantaine zullen worden geplaatst voor 14 dagen.

Aangezien Japan een belangrijke exporteur van Zuid-Korea is, zullen toegangsbeperkingen van invloed zijn op veel bedrijven, met name in de halfgeleider- en paneelindustrie. Aangezien het ministerie van Buitenlandse Zaken van Zuid-Korea toeristen waarschuwt voor Japan, zal het moeilijk zijn voor experts en ingenieurs om apparatuur te onderhouden en te repareren om Zuid-Korea binnen te komen.

"In de beginfase van de installatie van apparatuur zullen Japanse en Koreaanse ingenieurs de productielijn bezoeken om de apparatuur te testen en te debuggen. Uitwisseling van personeel is absoluut noodzakelijk. Zonder uitwisseling van personeel kunnen zaken gefrustreerd zijn", zei een ambtenaar bij een lokaal halfgeleiderbedrijf. Middelen.

Bovendien blijft de afhankelijkheid van Zuid-Korea van Japanse apparatuur groot. Volgens gegevens van de Export-Import Bank of Korea komt 44,6% van de halfgeleiderfabricage-apparatuur uit de Verenigde Staten en 28,2% uit Japan. De meeste Japanse apparatuur is complex en wordt door lokale bedrijven gebruikt voor de volgende generatie halfgeleiderproductielijnen, zoals de productie van EUV-processen.

De ambtenaar zei dat Zuid-Korea momenteel de export niet beperkt, dus de veranderingen zijn niet duidelijk en het bedrijf volgt de situatie nauwlettend. Bovendien zijn de handelsbetrekkingen tussen Japan en Zuid-Korea verstrikt geraakt en is de zakelijke sfeer aangetast. Japan is de tweede grootste markt in Zuid-Korea. Hoe een voorzichtige aanpak in de toekomst te nemen.

Vanwege het uitbreken van het nieuwe kroonvirus hebben de meeste bedrijven buitenlandse zakenreizen beperkt en externe kantoormodellen geïnitieerd. Als de reisbeperkingen worden uitgebreid, kan dit echter een aanzienlijke invloed hebben op de levering en de werking van het bedrijf, waardoor bedrijven worden gedwongen hun langetermijnbedrijfsplannen te wijzigen. Waarnemers uit de industrie zeggen dat Vietnam, India en Japan de toegang tot Zuid-Koreanen hebben beperkt, wat kan leiden tot veranderingen in investeringen en export.