Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Het vasteland van China wordt de enige groeimarkt! SEMI kondigt vorig jaar de wereldwijde marktomzet van halfgeleidermaterialen aan

Vandaag heeft SEMI (International Semiconductor Industry Association) het laatste rapport uitgebracht dat de wereldwijde markt voor halfgeleidermateriaal in 2019 licht is gedaald met 1,1%.

Onder hen daalde de totale wereldwijde omzet van wafelproductiematerialen van 33 miljard dollar naar 32,8 miljard dollar, een lichte daling van 0,4%; de verkoop van wafelproductiematerialen, proceschemicaliën, sputtertrefplaten en chemisch-mechanisch polijsten (CMP) Vergeleken met 2018 is het meer dan 2% gedaald.

Bovendien daalde de omzet uit verpakkingsmaterialen in 2019 met 2,3%, van $ 19,7 miljard naar $ 19,2 miljard. Tegelijkertijd wees SEMI erop dat alleen de twee categorieën substraten en ander verpakkingsmateriaal vorig jaar de omzet hadden verhoogd.


Geografisch gezien is Taiwan, China's grootste gieterij en geavanceerde verpakkingsbasis, voor het 10e opeenvolgende jaar de grootste verbruiker van halfgeleidermaterialen ter wereld, met een totale waarde van US $ 11,3 miljard; Zuid-Korea behoudt nog steeds de tweede plaats; China Op het vasteland van China bereikten de inkomsten uit halfgeleidermateriaal in 2019 8,86 miljard dollar, een stijging op jaarbasis van 1,9%, en het is ook de enige materiaalmarkt ter wereld die groei heeft doorgemaakt. In andere regio's waren de materiële inkomsten vlak of daalden ze met enkele cijfers.