Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

NAND-flashgeheugen wordt het snelstgroeiende product in 2020, drie grote halfgeleideropslagbedrijven vertonen tekenen van herstel

Volgens het laatste rapport uitgebracht door IC Insights voor de IC-industrie, inclusief de top vijf categorieën van IC-productgroei in 33 landen, wordt verwacht dat de NAND flash-markt met 19% zal groeien en DRAM met 12% in 2020. De twee als eerste gerangschikt en derde respectievelijk. Tegelijkertijd zijn volgens een rapport van DRAMXchange in december vorig jaar de huidige spotprijzen van belangrijke geheugenchipproducten begonnen te stijgen en zijn de verwachtingen voor het herstel van de geheugenmarkt aanzienlijk toegenomen. De prestaties van de drie grote fabrikanten van halfgeleidergeheugens vertonen tekenen van herstel. Samsung Electronics (hierna "Samsung" genoemd), SK Hynix en Micron Technology (hierna "Micron" genoemd) zijn de belangrijkste fabrikanten van DRAM- en NAND-geheugenchips.

Omdat de zendingen van het opslagbedrijf in 2018 een piek bereikten, zijn de kwartaalresultaten van de halfgeleideractiviteiten van de drie grote bedrijven allemaal sterk gedaald, maar na de daling hebben de bedrijven de meer traditionele drie belangrijke methoden toegepast (zie voor meer informatie Als het verder valt , zullen de boostmaatregelen van de drie reuzen de achteruitgang in prestaties nauwelijks compenseren. ")

In de zomer van 2019 daalde de verkoop van reguliere opslagbedrijven snel. In het meest recente kwartaal groeiden twee van de top drie bedrijven (Samsung en Micron) licht in vergelijking met het voorgaande kwartaal. De omzet van SK Hynix daalt nog steeds, maar het aandeel is gedaald. Tegen het einde van 2019 kan het bedrijfsresultaat stijgen ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Q3'2018 storage IC bereikt zijn hoogtepunt en 2019 ontmoet "Waterloo"

Van 2018 tot eind 2019 hebben de prestaties van grote wereldwijde opslagbedrijven een achtbaanachtige verandering ondergaan. Samsung en SK Hynix behaalden een recordomzet in het derde kwartaal van 2018 (juli tot september 2018) en Micron in het vierde kwartaal van 2018 (2018). De daaropvolgende ontwikkeling was echter niet bevredigend en de omzet en het bedrijfsresultaat daalden sterk als losgekoppelde liften.

Na het bereiken van een recordhoogte, wat is de volgende stap? De omzet van Samsung voor halfgeleiders en geheugen daalde met respectievelijk 24% en 26% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, de omzet van SK Hynix daalde met 13% en de omzet van Micron daalde met 6%. Halfgeleidergeheugenleider Samsung was het eerste bedrijf dat sterk daalde. Wat hier moet worden uitgelegd, is dat de starttijd van het eerste kwartaal van het financiële rapport van Micron elk jaar van september is.

Het bedrijfsresultaat daalde ook aanzienlijk tijdens het kwartaal. Het bedrijfsresultaat van halfgeleiders van Samsung daalde met 43% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, het bedrijfsresultaat van SK Hynix daalde met 32% en het bedrijfsresultaat van Micron met 12%. Sinds het begin van dit kwartaal is de prijs van DRAM gedaald en heeft NAND-flashgeheugen, dat de prijs al heeft verlaagd, de winst sterk uitgehold.

Laten we de resultaten voor het volgende kwartaal bekijken. De lanceringsdata van Samsung en SK Hynix zijn van januari tot maart 2019 en de releasedata van Micron zijn van december 2018 tot februari 2019. Op kwartaalbasis daalde de omzet van Samsung Electronics met 23% (halfgeleider) / 26% (geheugen ), SK Hynix daalde met 32%, Micron daalde met 26% en alles met 20%. Het bedrijfsresultaat is slechter. Ze werden verminderd met respectievelijk 47%, 69% en 46%.

Als gevolg hiervan daalde de halfgeleideromzet van Samsung tot een piek van 60% in twee kwartalen en daalde het bedrijfsresultaat van halfgeleiders sterk tot 30%. De omzet van SK Hynix daalde ook tot 60% van zijn piek en het bedrijfsresultaat daalde met slechts 20%. De omzet van Micron daalde tot 70% van zijn piek en het bedrijfsresultaat daalde tot 50%.

De omzet in het laatste kwartaal steeg licht ten opzichte van het voorgaande kwartaal

Deze daling is medio 2019 begonnen te vertragen. Kijkend naar de nieuwste kwartaalresultaten die door elk bedrijf zijn gepubliceerd, kunt u duidelijk zien hoe dingen zijn veranderd. Voor de resultaten april-juni 2019 (Q2 2019) van Samsung steeg de omzet voor het eerst in drie kwartalen. De omzet van halfgeleiders steeg met 11% en de omzet van geheugen steeg met 7%. Micron's resultaten van juni tot augustus 2019 (het vierde kwartaal van 2019) toonden aan dat de omzet voor het eerst in vier kwartalen steeg. 2% hoger. Van april tot juni 2019 (het tweede kwartaal van 2019) daalde de omzet van SK Hynix maandelijks met 5%, maar met één cijfer.

Over het algemeen is de omzet gestegen. Het bedrijfsresultaat daalt echter nog steeds. Van april 2019 tot juni 2019 (tweede kwartaal van 2019) daalde het bedrijfsresultaat van halfgeleiders van Samsung met 17% ten opzichte van het voorgaande kwartaal en het bedrijfsresultaat van SK Hynix daalde met 53%. Tijdens het kwartaal van juni tot augustus 2019 daalde het bedrijfsresultaat van Micron op jaarbasis met 37%.

De vraag naar opslagproducten DRAM en NAND Flash trekt aan

De drie grote halfgeleidergeheugenbedrijven hebben twee hoofdproducten. DRAM en NAND knipperen. Hun basistrends zijn als volgt. Historisch gezien is de vraag naar DRAM en NAND-flash toegenomen. De groeisnelheid van NAND-flashgeheugen is hoog, terwijl de groeisnelheid van DRAM laag is. Gemiddeld is de recente trend dat NAND-flashgeheugen goed is voor ongeveer 30% tot 40% per jaar en DRAM ongeveer 20% per jaar.

Historisch gezien is de gemiddelde verkoopprijs (ASP) van DRAM en NAND flash gedaald. Voor NAND-flits is de druppelsnelheid groot, terwijl voor DRAM de druppelsnelheid klein is. De prijs van NAND-flashgeheugen is tijdelijk gestegen in 2017, maar de prijs is in principe blijven dalen. DRAM-prijzen stijgen en dalen vaak. Van 2017 tot de eerste helft van 2018 bleven de prijzen stijgen. Sinds eind 2018 zijn de prijzen begonnen te dalen. In 2019 begonnen de DRAM-prijzen echter te dalen en te stabiliseren en namen de NAND-prijzen licht toe.

Uit de laatste kwartaalgegevens van het financiële rapport blijkt bovendien dat de omzet en het bedrijfsresultaat van de drie grote bedrijven zijn gestegen. Als deze trend doorzet, zal de NAND-flashactiviteit zich in een gezondere richting ontwikkelen.

IC Insights wees er ook op dat de groei van NAND flash en DRAM tegen 2020 naar verwachting sterker zal zijn naarmate 5G-connectiviteit in mobiele, datacenter- en cloudcomputerservers, automotive en industriële markten toeneemt, kunstmatige intelligentie, deep learning en virtual reality.