Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Ni Guangnan optimistisch over open source-chips: RISC-V en Intel ARM worden drie punten in de wereld

Volgens het Pemba News-rapport werd de recente International Chip Conference 2019 (Chips 2019) gehouden in Beijing. Ni Guangnan, een academicus van de Chinese Academy of Engineering, keek uit naar het vooruitzicht van open source-chips.

Hij zei: "In de toekomst zal RISC-V zich waarschijnlijk ontwikkelen tot een van 's werelds mainstream CPU's, waardoor een driepuntig patroon van Intel (Intel), ARM en RISC-V op het gebied van CPU wordt gevormd."

Het is gemeld dat "open source" (open source code) een ontwikkelingsmodel en bedrijfsmodel is. Open source software vertegenwoordigd door Linux is de mainstream van de huidige software-industrie geworden. De RISC-V open source instructieset kan worden opgevat als een open source hardware die overeenkomt met open source software.

"In de toekomst zal RISC-V zich waarschijnlijk ontwikkelen tot een van de mainstream CPU's ter wereld." Dit heeft te maken met zijn open en eenvoudige kenmerken. Wat ontwerp betreft, is de volledige betekenis van RISC-V dat het volledig open source is en vrij van licentiekosten en intellectuele eigendomsrisico's. Toen de RISC-V-instructieset oorspronkelijk werd ontworpen, maakte het R & D-team duidelijk dat het eenvoud zou nastreven en historische lasten zou wegwerpen. Momenteel is de technische codeset klein, ondersteunt modulariteit en biedt uitstekende prestaties. Het kan voldoen aan de processorvereisten van verschillende complexiteit, van microcontrollers tot supercomputers, en ondersteunt meerdere implementaties van FPGA, ASIC en toekomstige apparaten.

Begin december werd het Zhongguancun Science City Open Source Chip Source Code Innovation Center opgericht. Het centrum zet zich in voor het bouwen van een RISC-V chip-innovatie-ecosysteem. In de toekomst zal het zich met name richten op het opstellen van RISC-V-wereldwijde normen en de bescherming van intellectuele eigendomsrechten, en zal het de stem van Chinese ondernemingen en onderzoeksinstellingen in het wereldwijde normalisatiesysteem versterken; bouw een RISC-V open source platform en community, verlaag de kosten voor chipontwerp en applicatie-ontwikkeling en technische drempels van ondernemingen, hogescholen en universiteiten en ondernemers; versterking van de processorkern van RISC-V-architectuur, ondersteuning van basissoftware en chip-O & O-innovatie en verbetering van het concurrentievermogen van de kern.

Op dit moment heeft de open ecologie van RISC-V veel fabrikanten ertoe aangezet om de RISC-V-instructieset te gebruiken om chips van de volgende generatie te ontwikkelen. NVIDIA zal de RISC-V-instructieset gebruiken om perifere microcontrollers te maken op de volgende generatie GPU's. RISC-V-kernen worden gebruikt in opslagcomputerchips en naar verwachting worden elk jaar meer dan 1 miljard chips met RISC-V verzonden. Bovendien hebben Siemens, Samsung, Google, IBM, Tesla, Qualcomm, NXP, Hitachi en andere grote fabrikanten allemaal lay-outs op de RISC-V-instructiesetchip.

In China verschijnen ook chips gemaakt met de RISC-V instructieset. Op 18 juli 2019 toonde Zhongke Wuqi de AIoT-chip en complete oplossing op basis van RISC-V. Op 25 juli was de XuanTie910-chip geproduceerd door Alibaba's halfgeleiderbedrijf Pintou ook een RISC-V-processor, die kan worden gebruikt voor het ontwerpen en produceren van hoogwaardige end-on-chips, die worden gebruikt in 5G, kunstmatige intelligentie en autonoom rijden.