Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Bestellingen verdubbelen in de tweede helft van het jaar, AMD wordt naar verwachting de grootste 7nm-klant van TSMC

Volgens het Apple Daily-rapport wijzen bronnen in de toeleveringsketen erop dat wanneer de volgende generatie mobiele telefoonchips van Apple naar het 5nm-proces verschuift, AMD de grootste klant van het 7nm-proces van TSMC wordt in de tweede helft van 2020.

Het is gemeld dat in de eerste helft van 2020 de maandelijkse productiecapaciteit van 7nm wafels van TSMC meer dan 110.000 bedroeg. De top vijf klanten zijn Apple, Huawei Hisilicon (die is begonnen met verkopen), Qualcomm, AMD en MediaTek.

Het is wel verstaan ​​dat AMD momenteel 7SM-procesproducten van TSMC gebruikt, waaronder Zen 2-processors, Navi 10 en Navi 14 GPU-chips. Bovendien zullen de Zen 3-architectuur CPU en RDNA 2 GPU die in 2020 worden uitgebracht, ook het N7 + -proces van TSMC gebruiken.

Omdat TSMC zijn 7nm-productielijn uitbreidt, zal zijn maandelijkse productiecapaciteit naar verwachting in de tweede helft van 2020 toenemen tot 140.000 stuks. Uit nieuws over de supply chain bleek ook dat de 7nm-bestellingen van AMD in de tweede helft zullen verdubbelen. Met de introductie van de A14-processor van Apple in het 5nm-proces overtrof AMD Hisilicon en Qualcomm om de grootste klant van TSMC te worden op 7nm.

In het bijzonder zal AMD 30.000 wafels per maand verkrijgen, goed voor 21% van de totale 7 nm capaciteit van TSMC. Hisense en Qualcomm zullen 17-18% uitmaken, MediaTek zal 14% hebben en de resterende 29% Gedeeld door andere klanten.

Volgens het vorige rapport van Jiwei.com zocht MediaTek CEO Lixing Xing persoonlijk actief naar 7nm productiecapaciteit van TSMC. Insiders in de industrie wezen erop dat de productiecapaciteit van 7 nm van TSMC voor de 5G SoC van MediaTek kwartaal na kwartaal zal toenemen. Het was 10 miljoen in het tweede kwartaal, 21 miljoen in het derde kwartaal en 27 miljoen in het vierde kwartaal.

Onderzoek en onderzoeksinstellingen wezen erop dat het 7nm-proces in 2019 naar verwachting 25% van de totale omzet van TSMC zal uitmaken. Tegen 2020 zal het 7 nm-proces en lager meer dan 35% van de omzet bijdragen.

TSMC's concurrent Samsung meldde daarentegen dat Samsung momenteel een maandelijkse productiecapaciteit heeft van ongeveer 150.000 stuks op 7 nm. Leveringsketenbronnen wijzen erop dat de formalisering van Samsung de productiecapaciteit in 2020 verder zal verhogen omdat Qualcomm en de producten van de volgende generatie van Qualcomm waarschijnlijk orders zullen plaatsen. 7LPP-proces voor Samsung.