Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Prestaties overtreffen NVIDIA! Intel kondigt de eerste cloud AI-chip aan voor commercieel gebruik

Volgens engadget organiseerde Intel in de vroege uren van Beijing de 2019 Kunstmatige Intelligentie Summit in San Francisco, lanceerde officieel twee Nervana neurale netwerkprocessors voor training en redenering en onthulde een nieuwe generatie Movidius Myriad visie-verwerkingseenheid.

Het is gemeld dat de twee neurale netwerkprocessors van Neurona de op training gerichte NNP-T1000 en de op redeneren gerichte NNP-I1000 omvatten. Dit is ook de chip die Intel ontwikkelde na de overname van de twee machine learning-bedrijven van Nervana Systems en Movidius Ltd. in 2016. Tijdens de vergadering kondigde Intel aan dat de twee chips officieel begonnen met commerciële levering.

Onder hen maakt NNP-T gebruik van de 16nm-procestechnologie van TSMC, met 27 miljard transistoren en een totale oppervlakte van 680 vierkante millimeter. Intel zei in de aankondiging van augustus dat de NNP-T1000 tot 119 biljoen bewerkingen per seconde aankan.

Bovendien heeft de NNP-I1000 op basis van de 10 nm Ice Lake-processorarchitectuur een evaluatie-efficiëntie van 4,8 TOP's / W op ResNet50, die Intel de meest energie-efficiënte chip in zijn klasse noemt.

Tegelijkertijd zei Intel ook dat bedrijven zoals Facebook en Baidu niet kunnen wachten om deze twee Nervana-chips te implementeren. Volgens Misha Smelyanskiy, directeur van kunstmatige intelligentie bij Facebook, zijn deze chips essentieel voor het versnellen van het werk van kunstmatige intelligentie, zoals het verwerken van 6 miljard vertalingen per dag.

Het is vermeldenswaard dat Intel voor de volgende generatie Movidius vision-verwerkingseenheid meer vertrouwen heeft om het te vergelijken met NVIDIA-producten.

Er wordt gezegd dat de visuele verwerkingseenheid met de codenaam Keem Bay 4 keer meer Tops-redenering kan bieden dan NVIDIA Xavier. Wanneer deze volledig wordt gebruikt, kan de chip klanten helpen 50% extra prestaties te krijgen. En deze nieuwe generatie vision-verwerkingseenheden zal beschikbaar zijn in de eerste helft van 2020 en u moet geduldig wachten.