Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Qualcomm kondigt financieel rapport derde kwartaal aan: omzet van $ 9,6 miljard Apple verzoeningskosten goed voor 48%

In de vroege ochtend van 1 augustus kondigde Qualcomm het winstrapport van het derde kwartaal voor 2019 aan. Het financiële rapport toont aan dat de totale omzet van Qualcomm in het derde kwartaal 9,6 miljard US dollar bedroeg, een stijging van 73% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Na het verwijderen van eenmalige winsten was de totale omzet $ 4,9 miljard, een daling van 13% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst bedroeg $ 2,1 miljard, een stijging van 79% vergeleken met $ 1,2 miljard in dezelfde periode vorig jaar

Het is vermeldenswaard dat bijna 48% ($ 4,5 miljard tot $ 4,7 miljard) van Qualcomm's $ 9,6 miljard aan inkomsten afkomstig was van patentinkomsten verdiend nadat Apple een schikking had bereikt. Exclusief dit deel van de omzet bedroeg de omzet van Qualcomm $ 4,89 miljard, lager dan de schatting van analisten van $ 5,09 miljard.

Eerder hadden Qualcomm en Apple meer dan 50 rechtszaken tegen elkaar gestart in meerdere landen voor licentiekosten. Nadat de schikking was bereikt, betaalde Apple een betaling aan Qualcomm onder de schikkingsovereenkomst. Beïnvloed door het schikkingsnieuws sloot Qualcomm-aandelen op 17 april 23%. Qualcomm verwacht van de schikking met Apple $ 4,5 miljard tot $ 4,7 miljard aan patentkosten te ontvangen.

Qualcomm CEO Steve Mollenkopf zei dat het een solide kwartaalbedrijfsgroei realiseerde omdat de vraag naar 4G-apparatuur vertraagde en de markt klaar was om over te schakelen naar 5G wereldwijd. Als 's werelds grootste leverancier van smartphonefiches wordt Qualcomm nog steeds geconfronteerd met een omgeving van aanhoudende zwakte in de markt vóór de 5G-markt.