Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Prijzen verlagen om marktaandeel te veroveren? Samsung is van plan de prijzen voor gieterijdiensten te verlagen

Volgens de Koreaanse media BusinessKorea is Samsung van plan de prijs van zijn gieterijdiensten te verlagen om het marktaandeel te vergroten.

Naar verluidt blijft het marktaandeel van TSMC ondanks de verslechtering van de halfgeleidermarkt gestaag toenemen. Volgens marktonderzoeksbureau Trendforce zal TSMC naar verwachting 52,7% van de productiemarkt in beslag nemen in het vierde kwartaal van dit jaar. Tegelijkertijd wordt verwacht dat het marktaandeel van Samsung 17,8% zal bedragen, een daling van 0,7 procentpunten ten opzichte van het voorgaande kwartaal (18,5%).

Hoewel Samsung weigerde de resultaten van prijsonderhandelingen met klanten bekend te maken, zeiden industriële bronnen dat Samsung de prijzen waarschijnlijk zal verlagen omdat de meeste productielijnen van TSMC worden gebruikt om chips te produceren van grote bedrijven zoals Apple en Huawei. Samsung is van plan om concurrerende prijzen te gebruiken en trekt nieuwe klanten aan.

Een ander nieuws wees erop dat Samsung onlangs ook bestellingen heeft gewonnen van fabless bedrijven en IT-bedrijven in China, vooral om de kloof tussen het en TSMC te verkleinen.

Bovendien is het bedrijf onlangs ook van plan om AI-chips voor Baidu te produceren. Dit keer vormen AI-chipproducten de eerste samenwerking tussen Baidu en Samsung. Baidu zal een geavanceerd AI-platform bieden om de AI-prestaties te maximaliseren. Wat Samsung betreft, strekt het industriële bedrijfsleven zich uit op het gebied van high-performance computing (HPC) -chips die cloud computing en edge computing omvatten.

Veel experts voorspellen dat de wereldwijde halfgeleidermarkt zich eerder dan gepland zal herstellen en van wereldwijde productiebedrijven wordt verwacht dat ze sterker zullen concurreren om de productie van volgend jaar te garanderen.