Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Reuters: Voordat Trump aftreedt, zullen Intel en andere bedrijven tientallen leveringslicenties aan Huawei intrekken

Volgens mensen die bekend zijn met de zaak heeft de Trump-administratie verschillende Huawei-leveranciers, waaronder chipfabrikant Intel, laten weten dat ze momenteel bepaalde licenties om producten aan Huawei te verkopen intrekt en van plan is tientallen andere aanvragen om Huawei te leveren af ​​te wijzen. . Dit is mogelijk de laatste actie van Trump tegen Huawei voordat hij aftreedt.

Volgens e-mailrecords verkregen door Reuters, zei SIA vrijdag dat het Amerikaanse ministerie van Handel heeft aangekondigd dat het "een groot aantal licentieaanvragen voor de verkoop van producten aan Huawei zal afwijzen en ten minste één eerder afgegeven licentie zal intrekken". De bron zei dat meer dan één licentie werd ingetrokken, en een andere zei dat het acht licenties omvatte die door vier bedrijven waren verkregen. Onder hen heeft de Japanse fabrikant van flashgeheugenchips Kioxia minstens één licentie ingetrokken. SIA verklaarde in een e-mail dat deze acties betrekking hadden op "een breed scala aan" producten in de halfgeleiderindustrie, en vroeg of het bedrijf een melding heeft ontvangen. Bovendien wees de e-mail er ook op dat veel bedrijven al enkele maanden wachten op leveringsaanvragen, maar in het geval van het aanstaande ontslag van Trump zal het een uitdaging zijn hoe overheidsdepartementen goedkeuring "afwijzen".

Er wordt gemeld dat het bedrijf dat de melding 'intentie om te weigeren' ontvangt een reactietijd van 20 dagen heeft, en het ministerie van Handel zal het bedrijf binnen 45 dagen op de hoogte stellen van eventuele wijzigingen in het besluit, anders worden deze wijzigingen het definitieve besluit. . Gerelateerde bedrijven hebben ook 45 dagen om in beroep te gaan.

In mei 2019 hebben de Verenigde Staten Huawei op de "Entity List" opgenomen om redenen van nationale veiligheid, waardoor leveranciers geen Amerikaanse producten en technologieën aan het bedrijf mogen verkopen. Toen de Verenigde Staten echter hun sancties tegen Huawei opvoerden, keurde het ook enkele leveringslicenties goed en eiste zelfs dat bedrijven die Amerikaanse technologie verkopen en in het buitenland produceren, aanvragen indienen, wat ongetwijfeld de macht van de Verenigde Staten heeft uitgebreid.

Mensen die bekend zijn met de kwestie, zeiden dat voordat de laatste actie wordt ondernomen, ongeveer 150 licenties voor goederen en technologieën ter waarde van 120 miljard dollar wachten om te worden verwerkt. Dit is te wijten aan het onvermogen van Amerikaanse agentschappen om overeenstemming te bereiken over de vraag of deze licenties moeten worden afgegeven en ze zijn opgeschort. Bovendien zijn er nog steeds 280 miljard dollar aan goederen- en technologielicenties van Huawei die nog niet zijn verwerkt, maar het is nu waarschijnlijker dat ze worden afgewezen.

Er is een regel in het Huawei-verbod dat in augustus vorig jaar is bijgewerkt dat 5G-gerelateerde producten kunnen worden afgewezen, behalve voor gerelateerde technologieën met minder geavanceerde technologieën, afhankelijk van de specifieke omstandigheden.

De bovengenoemde bronnen zeiden dat vanaf 4 januari de Amerikaanse regering het bovenstaande besluit nam na zes ontmoetingen met hoge functionarissen van het Ministerie van Handel, de Staat, het Ministerie van Defensie en het Ministerie van Energie. Hij zei dat ambtenaren gedetailleerde richtlijnen hebben opgesteld over welke technologieën 5G kunnen ondersteunen en deze zullen gebruiken als maatstaf voor actie. Vervolgens hebben ambtenaren de meeste van de ongeveer 150 betwiste aanvragen afgewezen en acht vergunningen ingetrokken om aan de nieuwe richtlijnen te voldoen.

De actie van de VS kwam tot stand onder druk van Corey Stewart, de onlangs aangestelde ambtenaar van het Ministerie van Handel van Trump. Aan het einde van de Trump-administratie werkte Stewart twee maanden bij het ministerie van Handel. Hij hoopte een streng China-beleid te promoten.