Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

De omzet van Samsung in het vierde kwartaal bedroeg ongeveer 55,7 miljard dollar, met een winst die lager was dan de verwachtingen van analisten

Volgens een Bloomberg-rapport van 8 januari was de winst van Samsung Electronics in het vierde kwartaal lager dan analisten hadden verwacht, vanwege een reeks factoren, zoals de verkoop van smartphones en zwakke prijzen voor geheugenchips.

De voorlopige resultaten van Samsung die op vrijdag werden aangekondigd, toonden aan dat het bedrijfsresultaat in de drie maanden eindigend in december 9 biljoen gewonnen (ongeveer 8,3 miljard dollar) bedroeg, en de gemiddelde verwachting van analisten 9,52 biljoen gewonnen. De omzet in het vierde kwartaal bedroeg 61 biljoen gewonnen (ongeveer 55,7 miljard dollar). Het bedrijf leverde geen netto-inkomsten en specifieke afdelingsprestaties. Het bedrijf verwacht later deze maand zijn definitieve financiële jaarverslag over 2020 uit te brengen.

Momenteel is de wereldwijde concurrentie voor 5G-mobiele telefoons tussen Apple en Samsung in een felle fase terechtgekomen. Volgens schattingen van Strategy Analytics heeft Samsung het afgelopen jaar 41 miljoen 5G-mobiele telefoons verkocht, wat achterblijft bij Apple's 52 miljoen en Huawei's 80 miljoen. De meeste van de twee worden in China verkocht.

Samsung is van plan om op 14 januari een online evenement te houden om zijn volgende vlaggenschip serie mobiele telefoons, de Galaxy S21, eerder dan normaal te lanceren. Concurrenten als Xiaomi, Oppo en Vivo zetten allemaal actief in om het gat te dichten dat Huawei op de internationale markt achterlaat.

CW Chung, hoofd Aziatische technologie bij Nomura Financial Investment, zei dat factoren zoals een afnemende vraag naar servers, dalende geheugenchipprijzen en de appreciatie van de Koreaanse won ten opzichte van de Amerikaanse dollar de inkomsten van Samsung in het vierde kwartaal van fiscaal 2020 hebben beïnvloed. zei vóór de publicatie van het financiële rapport: "De mobiele telefoon- en geheugenactiviteiten van het bedrijf zullen zich beginnen te herstellen vanaf het eerste kwartaal van 2021. De geheugenmarkt vertoont een duidelijke stijgende trend en kan doorgaan tot eind 2021."