Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Samsung vernietigt $ 3,38 miljard! Inhalen met TSMC om ASML te bestellen om 20 EUV te kopen

Volgens een anonieme bron in de industrie, geciteerd door de Koreaanse media Herald Business Krant, heeft Samsung Electronics op 15 januari een contract getekend met de fabrikant van halfgeleiderapparatuur ASML om ongeveer 20 extreem ultraviolet (EUV) lithografieapparatuur te kopen voor US $ 3,38 miljard. Deze gegevens hebben de prognose van de aankoop van 15 eenheden door Samsung in oktober vorig jaar vernieuwd, hoger dan het oorspronkelijke plan.

Bronnen zeiden dat deze EUV-apparatuur binnen twee jaar aan Samsung zal worden geleverd voor de gieterij en de productie van DRAM van de volgende generatie. Naar verluidt gebruikt Samsung Electronics eind dit jaar voor het eerst EUV-apparatuur om DRAM te produceren.

In 2012 verwierf Samsung Electronics een belang van 3% in ASML en droeg het bij aan de ontwikkeling van lithografiemachines. Om de gieterijleider TSMC te overtreffen, op basis van zo'n gedurfde investering, is het van cruciaal belang om klanten aan te trekken door technologisch concurrentievermogen te bieden. Tot de klanten van Samsung Electronics behoren Qualcomm, Nvidia, IBM en Sony, maar TSMC heeft alle bestellingen voor de iPhone-chips van Apple aangenomen en Huawei Hisilicon is ook een zeer oude klant.

Voorheen was Samsung Electronics van plan 133 biljoen te winnen om de halfgeleideractiviteiten tegen 2030 te upgraden. Volgens het plan is 73 biljoen gewonnen van de 133 biljoen gewonnen investering technologisch onderzoek en ontwikkeling, en 60 biljoen gewonnen is de bouw van de fabuleuze infrastructuur , wat naar verwachting 15.000 banen zal opleveren. Het doel van Samsung is om 2030 te bereiken, niet alleen om voorop te blijven lopen in geheugenchips, maar ook om leiders te worden in logische chips.