Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

M & A van halfgeleiderindustrie versnelt, 2019 wordt het op twee na grootste M & A-jaar in de halfgeleiderindustrie

Volgens een rapport uitgebracht door IC Insights, een analist van de geïntegreerde schakelingsindustrie, zullen zeven grootschalige fusies van halfgeleiders en overnames ter waarde van meer dan $ 1 miljard in 2019 het totale transactievolume van de industrie op jaarbasis met 22% verhogen. 2019 is ook het derde grootste M & A-jaar in de geschiedenis van de halfgeleiderindustrie geworden.

De M & A-boom in de halfgeleiderindustrie piekte in 2015 met een totale waarde van $ 107,7 miljard. In de drie daaropvolgende jaren is het totale aantal fusies en overnames echter blijven dalen. In 2019 is de halfgeleidermarkt vertraagd en zijn fusies en overnames actief geworden. IC Insights wees er in zijn nieuwste 2020-editie van het "McClean-rapport" op dat er in 2019 meer dan 30 halfgeleideracquisities zijn met een totale waarde van $ 31,7 miljard, een stijging van 22% ten opzichte van de $ 25,9 miljard in 2018, maar nog steeds ver achter 2015 - Hoogtepunten 2016.

Volgens de analyse van IC Insights wordt de groei van M & A-overeenkomsten in 2019 voornamelijk aangedreven door M & A-transacties van netwerk- en draadloze connectiviteits-IC's en de transformatie van de activiteiten van halfgeleiderleveranciers. Van halfgeleiderleveranciers wordt verwacht dat ze in het volgende decennium nieuwe automotive-toepassingen en andere snelgroeiende markten toevoegen. Opkomende velden zoals producten, 5G, AI en automotive hebben achtereenvolgens commerciële massaproductie gerealiseerd. Hoewel het een sterke vraag op de markt creëerde, heeft het ook bijgedragen aan het geleidelijke herstel van fusies en overnames op het gebied van halfgeleiders.

Bovendien omvat de M & A-transactie van 2019 ook bezuinigingen op bedrijven in sommige bedrijven, zoals Intel die zijn mobiele modemactiviteiten aan Apple verkoopt, en Marvell kondigde de verkoop aan van zijn Wi-Fi-verbindingsactiviteiten aan NXP voor $ 1,7 miljard.


Volgens de analyse van het IC Insights-rapport is sinds 2015 het integratietempo van de chipindustrie versneld om de technologie en productmogelijkheden te verbeteren, waardoor de vitaliteit van acquisities van halfgeleiders naar een nieuw niveau is gestegen. De huidige totale acquisities blijven op $ 25 - $ 30 miljard per jaar, inclusief gebieden zoals machine learning / kunstmatige intelligentie, autonoom rijden, biometrie, computer vision, VR / AR en het Internet of Things.

Marktconsultancybedrijf Accenture publiceerde in januari ook een rapport dat de traditionele organische groei van de halfgeleiderindustrie is geëindigd: stijgende onderzoeks- en ontwikkelingskosten, de snelheid van technologische iteraties en gediversifieerde klantbehoeften hebben allemaal de tijd en middelen die organische groei hebben ondersteund, gecomprimeerd in halfgeleiderbedrijven in het verleden; als alternatief Toonaangevende fabrikanten van halfgeleiders hebben M & A als een nieuwe groeistrategie overgenomen en als gevolg daarvan is de industrie gewelddadig geïntegreerd. Volgens de statistieken: er waren 130 halfgeleiderbedrijven met een marktwaarde van meer dan 100 miljoen dollar 10 jaar geleden in de Verenigde Staten genoteerd, en slechts 72 eind 2018.

Tegelijkertijd wees Accenture er ook op dat gegevens aantoonden dat er van 2013 tot 2015 slechts drie gevallen van M & A-transacties met halfgeleiders waren geblokkeerd of beëindigd vanwege factoren zoals "overheidsinterventie" of "wettelijke beperkingen"; maar van 2016 tot 2018 steeg dit aantal tot 14 gevallen. Dit toont aan dat hoe groter het aantal transacties vandaag is, hoe gemakkelijker het is om op langere termijn beoordelingen tegen te komen, en strengere regelgeving is ook een belangrijke onzekerheidsfactor voor de fusies en overnames van de halfgeleiderindustrie.

Naast beleidstoezicht kunnen handelsrelaties ook een belangrijke factor zijn bij acquisities en overnames van halfgeleiders. Sommige experts hebben geanalyseerd dat Chinese halfgeleiderbedrijven mogelijk moeilijkheden ondervinden bij het beoordelen van fusies en overnames in het buitenland.

Wat betreft de mogelijke impact van dit nieuwe type coronaire longontsteking op fusies en overnames van halfgeleiders, zal de epidemie volgens deskundigen van de 21st Century Business Herald de groei van de Chinese halfgeleiderindustrie tot op zekere hoogte vertragen. De bestaande productietoename en verkoopplannen van veel fabrikanten kunnen vertragingen oplopen en de M & A door Chinese fabrikanten vertragen. Aan de andere kant kan de epidemie het ook moeilijk maken voor kleine en middelgrote ondernemingen om in de toekomst fondsen te werven, en het zal ook de fusie van een aantal kleine en middelgrote halfgeleiderbedrijven bevorderen. Over het algemeen zal de epidemie de lay-out van Chinese halfgeleiderbedrijven tot op zekere hoogte veranderen.