Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

De halfgeleiderindustrie zal naar verwachting aantrekken, Han Yin en Nomura hebben verschillende voorspellingen

Tegen de achtergrond van een vertraging van de halfgeleiderprijzen, hebben de Bank of Korea en binnenlandse en buitenlandse marktonderzoeksbureaus voorspeld dat de halfgeleiderboom volgend jaar naar verwachting zal aantrekken. De meeste huidige voorspellingen wijzen erop dat nadat de halfgeleiderprijs begin volgend jaar is uitgekomen, deze in het midden van het jaar zal terugkeren, maar op basis van het herstel van het Base-effect, is het herstelniveau nog steeds anders dan de welvaart van 2016-2017.

Volgens Koreaanse berichten in de media, toonde de invoer- en uitvoerprijsindex van november die op 13 december door de Bank of Korea werd vrijgegeven aan dat de prijs van de export van halfgeleider-DRAM (gebaseerd op de gewonnen Koreaan) 49,5% lager was dan in dezelfde periode vorig jaar. Beïnvloed door de daling van de transactieprijzen voor halfgeleiders, zijn de DRAM-exportprijzen gedurende 11 opeenvolgende maanden gedaald van januari van dit jaar tot vorige maand. Volgens statistieken van het marktonderzoeksbureau DRAMeXchange is de vaste prijs voor een groot aantal DRAM-transacties (8 GB) gedaald van $ 7,3 in oktober vorig jaar naar $ 2,8 in november van dit jaar.

Toen de prijzen voor halfgeleiders daalden, verslechterden ook de Zuid-Koreaanse exportindicatoren. Op basis van januari tot oktober van dit jaar, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, werd de export van Zuid-Korea met 10,4% verminderd. De Korean Trade Association verwacht dat de totale export dit jaar ongeveer 60 miljard US dollar minder zal zijn dan vorig jaar, waarvan 30 miljard US dollar zal worden beïnvloed door de daling van de halfgeleiderprijzen.

Naarmate de commercialisering van 5G wereldwijd begint, zal de vraag naar halfgeleiders dienovereenkomstig toenemen. De trage halfgeleiderindustrie zal dit jaar naar verwachting volgend jaar langzaam herstellen. De daling van de halfgeleiderprijzen is ook begonnen in de tweede helft van het jaar te vertragen. Hoewel de DRAM-prijzen in juli met 11,2% daalden ten opzichte van de vorige maand, waren de prijzen in augustus en september gelijk en was de daling in oktober en november slechts 3,4%. De gemiddelde prijs van NAND-flash (128 GB) is $ 4,3, wat hetzelfde is als vorige maand. Bovendien begint de verkoop van apparatuur voor de productie van halfgeleiders die de welvaart van de halfgeleiderindustrie kunnen voorspellen, een opwaartse trend te vertonen. De omzet van ASML, de wereldwijde fabrikanten van halfgeleiderapparatuur, was in het derde kwartaal 7,6% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Hoewel het voorgaande kwartaal met 6,3% daalde, werd het derde kwartaal omgezet. De situatie.

Verschillende agentschappen hebben echter verschillende voorspellingen over de snelheid van de halfgeleiderindustrie. De Bank of Korea voorspelt dat de wereldwijde halfgeleider- en Koreaanse halfgeleiderindustrie naar verwachting medio volgend jaar zal aantrekken door de recente veranderingen in de prijzen van geheugeneenheden en toonaangevende indicatoren. Het Nomura Securities Research Center verwacht echter dat de prijzen van flash-geheugen en DRAM in de eerste helft van volgend jaar zullen terugkeren, maar het zal naar verwachting terugkeren naar de halfgeleiderglorie in 2021. Het LG Economic Research Institute gelooft dat investeringen in nieuwe industrieën krimpt, en de tijd voor herstel van halfgeleiders kan worden vertraagd.