Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Seoul Semiconductor veilt patentportfolio van sleuteltechnologie voor 5G-netwerkontwerp en smartphonecamera's

Seoul Semiconductor heeft aangekondigd dat het zijn RF-halfgeleiderpatentenportfolio en high-power LED-pakketpatentenportfolio zal veilen en is op zoek naar potentiële kopers of licentiepartners voor sommige van deze technologieën.

Seoul Semiconductor gelooft dat dit een goede gelegenheid is voor startups en kleine en middelgrote ondernemingen die moeite hebben om belangrijke patenten te verkrijgen om hun activiteiten uit te breiden.

Het is gemeld dat in de eerste veiling Seoul Semiconductor de hoogste bieder zal zoeken voor 98 patentactiva met betrekking tot zijn eindversterker en gallium nitride RF halfgeleiders, waaronder 55 Amerikaanse patenten, waarvan er drie in licentie zijn gegeven aan de Amerikaanse luchtmacht en de VS Leger. Deze RF-octrooiportfolio's zijn afkomstig van het in de VS gevestigde bedrijf SETi (Sensor Electronic Technology, Inc.) dat in 2015 door Seoul Semiconductor's dochter Seoul Viosys is overgenomen. Laatstgenoemde investeerde meer dan $ 100 miljoen in onderzoek en ontwikkeling voor deze patenten. SETi is nu gericht op UV LED-technologie en bereidt zich nu voor op de veiling van zijn GaN RF-octrooiportfolio.

GaN heeft een grotere bandafstand dan silicium, wat betekent dat het hogere spanningen kan weerstaan ​​dan silicium en sneller stroom door het apparaat kan leiden. GaN wordt de favoriete technologie voor mobiele en satellietcommunicatie, radar, draadloos opladen en autonoom rijden.

Met de komst van 5G-technologie ontwikkelt de GaN RF-markt zich snel. Tegen 2024 zal de GaN RF-markt groeien tot $ 2 miljard (Yole Développement, 2019), en de wereldwijde marktgrootte van de RF-componenten zal naar verwachting in 2025 $ 45 miljard bedragen (Market Research Report, 2019). Sumitomo Chemical, Cree en Qorvo hebben momenteel het leeuwendeel van de GaN RF-markt.

In de tweede veiling veilt Seoul Semiconductor meer dan 100 Amerikaanse, Europese, Chinese, Japanse en Koreaanse patenten met betrekking tot krachtige LED-verpakkingen en adaptieve verlichting. Krachtige LED-pakketten worden veel gebruikt in smartphones en automobieltoepassingen en adaptieve verlichting wordt gebruikt in cameralenslenzen, zaklampen en autokoplampen. Deze patenten zijn enkele basisoctrooien van krachtige LED-chips. De krachtige LED-chip kan het dunne en lichte ontwerp van de lens en flits realiseren, waardoor wordt voldaan aan de verschillende functionele vereisten voor smartphonecamera's op de markt.

Chung Hoon Lee, oprichter van Seoul Semiconductor, en Chae Hon Kim, CEO van SETi, zeiden dat sommige grote bedrijven onze handelsgeheimen illegaal hebben verkregen door werknemers te graven of goedkope producten te gebruiken die intellectuele eigendomsrechten negeren, die de LED negatief hebben beïnvloed industrie. . Daarom zullen we enkele patenten verkopen aan bedrijven die niet rechtstreeks concurreren, en de opbrengsten van de veiling investeren in de ontwikkeling van nieuwe technologieën in de toekomst.

In de afgelopen jaren heeft Seoul Semiconductor verschillende patentprocedures over de hele wereld opgestart. Onder hen heeft de rechtszaak over inbreuk op octrooien die onlangs tegen LED-bedrijf Everlight in Duitsland is aangespannen gewonnen, Everlight is in hoger beroep; bij de Amerikaanse rechtbank van Texas diende het een "verkoop van Philips TV in die inbreuk maakt op het patent van het bedrijf" tegen de Amerikaanse zenderdealer "Fry's Electronics" "en won de rechtszaak; in Duitsland diende een groot Europees elektronicadistributiebedrijf" Conrad Electronics "in een patent inbreukprocedure voor achtergrondverlichting van mobiele telefoons, en er is geen vooruitgang geboekt.