Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Sharp introduceert 3 monokristallijne half gesneden modules

De Japanse elektronicagigant Sharp Corporation heeft een reeks PERC monokristallijne fotovoltaïsche modules gelanceerd op basis van half-cut celtechnologie. Er zijn drie modules in deze serie, die allemaal vijf rasterlijnmodules gebruiken, die respectievelijk 330 W, 385 W en 395 W zijn. Sharp beweert dat in vergelijking met concurrenten het rendement van de half-chipmodules van Sharp met 3% is gestegen.

Van deze drie componenten is het kleinste vermogen 330 W, dat 120 batterijen gebruikt, de batterijconversie-efficiëntie is 19,5% en de hele module is 19,5 kg, wat geschikt is voor industriële en commerciële toepassingsscenario's. De andere twee zijn samengesteld uit 144 cellen, die meer geschikt zijn voor grootschalige fotovoltaïsche elektriciteitscentrales op het dak of op de grond.

Volgens Sharp hebben halfgesneden componenten in vergelijking met standaardcomponenten lagere bedrijfstemperaturen, wat de kans op hotspots vermindert en de betrouwbaarheid en veiligheid van de componenten verbetert. In termen van schaduwocclusie heeft het dankzij het unieke ontwerp betere anti-occlusieprestaties dan conventionele componenten. "Zelfs als de bovenste helft van de module bedekt is met schaduwen, kan de andere batterij van de halfgesneden module nog steeds 50% van het vermogen produceren."

Wat betreft de recente brand van heterojunction-batterijtechnologie, volgens de certificering van het Japan Electrical Safety and Environmental Technology Laboratory, gebruikte Sharp heterojunction- en back-contacttechnologie in 2018 om de batterij 25,09% conversie-efficiëntie te laten doorbreken.