Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

De "entiteitenlijst" stoppen? Trump: Na weergave op de zwarte lijst, beslis

Op de middag van 11 oktober ontmoette de Amerikaanse president Trump de Chinese vice-premier Liu He op het Oval Office van het Witte Huis. Een verslaggever vroeg Trump naar de 'lijst met entiteiten'.

In antwoord op een vraag of hij de zwarte lijst van Amerikaanse sancties tegen Chinese bedrijven die in de nabije toekomst lijken uit te breiden, zal stoppen, zei Trump: "We zullen de zwarte lijst bekijken en bepalen welke bedrijven op die lijst zullen staan. "

Tegelijkertijd zei Trump op de vraag of Chinese bedrijven mogen worden verwelkomd om in de Verenigde Staten te investeren: "We zijn absoluut welkom. We doen veel zaken met Chinese bedrijven." Maar hij zei ook dat voor bepaalde bedrijven rekening moet worden gehouden met beveiligingsfactoren.

De "beveiligingsfactor" in de mond van Trump heeft er echter ook toe geleid dat veel Chinese bedrijven onduidelijke sancties hebben opgelopen.

In mei van dit jaar namen de Verenigde Staten China Huawei en zijn 68 aangesloten bedrijven op in de zwarte lijst van controles. In juni hebben de Verenigde Staten vier andere Chinese bedrijven en een Chinees onderzoeksinstituut op de zwarte lijst gezet voor dezelfde absurde bezorgdheid over de "nationale veiligheid". Op 7 oktober plaatste het Amerikaanse ministerie van Handel opnieuw 28 Chinese entiteiten (inclusief 8 technologieën). Bedrijven) zijn opgenomen in de "entiteitslijst" van de exportcontrole voor sancties.

Hoewel het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Handel grote onvrede en vastberaden verzet hiertegen hebben geuit, moet nog worden besproken of de VS deze Chinese bedrijven van de zwarte lijst zullen verwijderen, of dat de zwarte lijst kan worden "uitgebreid".