Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

TSMC: massaproductie van 5 nm in de eerste helft van volgend jaar, investeringen blijven volgend jaar hoog

Wafer-gieterij TSMC heeft op de 5e een jaarlijks supply chain-forum gehouden. President Wei Zhejia kon wegens werk niet aanwezig zijn. Een senior vice-president Wang Jianguang hield een toespraak. Hij wees erop dat de voortgang van het geavanceerde proces van TSMC vrij stabiel en soepel is. Vooruitkijkend naar volgend jaar, wordt verwacht dat bij de bouw van een geavanceerd proces van 7, 5, 3 nanometer, de jaarlijkse kapitaaluitgaven op een niveau van 14-15 miljard Amerikaanse dollars zullen blijven.

Wang Jianguang zei dat het mij een eer is om u namens CC (Wei Zhejia) te mogen ontmoeten en de toeleveringsketen te bedanken voor de succesvolle massaproductie van het 7, 7+ nanometerproces van TSMC. Dit jaar is het tweede jaar van 7nm massaproductie. TSMC is uitgegroeid tot een wereldwijde leider in wafelteelt, dankzij de gezamenlijke inspanningen van supply chain partners.

Vooruitkijkend naar volgend jaar verwacht TSMC dat onder de continue en stabiele werking van de supply chain 7nm-orders volledig zullen worden geladen en 5nm in de eerste helft van het jaar met massaproductie zal beginnen. Wang Jianguang onthulde dat op dit moment het lijkt dat 5G, AI, HPC en andere toepassingen een grote vraag opleveren, en de orders en productiecapaciteit van 7, 5 nanometer van TSMC zullen zeer vol zijn.

Om de technologie voorop te houden, wees Wang Jianguang erop dat de 15e fabriek van TSMC Radio de procescapaciteit van 7 nanometer zal blijven uitbreiden. De eerste en tweede fase van de 18e fabriek in Tainan, belast met 5 nanometer, zijn momenteel druk en actief bezig. De derde fase zal naar verwachting volgend jaar in de machine gaan. De vooruitgang is in lijn met de verwachtingen. Wat de Hsinchu Baoshan-fabriek betreft, die naar verwachting zal worden gebruikt voor de ontwikkeling van 3 nm, zal de bouw in het eerste kwartaal van volgend jaar beginnen en in 2021 worden voltooid.

Daarom wordt verwacht dat de kapitaaluitgaven van TSMC volgend jaar dicht bij het hoge niveau van 14-15 miljard Amerikaanse dollars zullen liggen. Verwacht wordt dat door voortdurende ontwikkeling en investeringen de totale toeleveringsketen en de halfgeleiderindustrie vooruit zullen circuleren, en dat deze “altijd en overal worden berekend. (Altijd en overal rekenen) ".

Uiteindelijk zei Wang Jianguang dat opbrengst een grote uitdaging voor TSMC in de toekomst is. Om deze moeilijkheid te overwinnen, moeten we elke leverancier van boven naar beneden vertrouwen. Geen defect is een langetermijndoelstelling van TSMC en we hopen oprecht dat dit het doel wordt van elk lid van de supply chain.

Vergeet bovendien niet alleen de duurzame ontwikkeling van de halfgeleiderindustrie, hoewel technologie en kwaliteit worden versterkt. Als een wereldwijd toonaangevende fabriek, door voortdurende innovatie van energiebesparende methoden, zorgt TSMC voor het behoud van de natuurlijke ecologie terwijl het zich richt op productie, en hoopt het ook dat alle toeleveringsketens overeenkomsten met duurzame ontwikkeling met ons zullen ondertekenen en deze verplichting met ons zullen delen.