Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Het geavanceerde proces van TSMC is niet beïnvloed door de epidemie! 4nm zal naar verwachting in 2023 in massa worden geproduceerd

Volgens Juheng.com hield de leider van de gieterij TSMC vandaag een aandeelhoudersvergadering (9). Voor de voortgang van geavanceerde processen zei voorzitter Liu Deyin na de bijeenkomst dat de voortgang niet is aangetast door de epidemie. Volgend jaar worden 5 nanometers in massa geproduceerd en verzonden. 5nm zal naar verwachting in 2022 in massa worden geproduceerd en het 4nm-proces dat overeenkomt met de derde editie van 5nm zal ook in 2023 in massa worden geproduceerd.

Een paar dagen geleden werd gemeld dat TSMC vanwege de epidemie besloot de productie-uitbreiding van 5 nanometer en het proefproductieschema van 3 nanometer uit te stellen. Liu Deyin reageerde vandaag dat de epidemie de voortgang van geavanceerde processen niet heeft beïnvloed. De productiecapaciteit van 5 nanometer lijkt op dit moment vrij te zijn, maar ik denk dat die binnenkort zal worden ingehaald. Naar verluidt heeft de uitbreiding van het Amerikaanse verbod op Huawei ertoe geleid dat HiSilicon een capaciteitskloof van 5 nm heeft weggewerkt. Er wordt echter gemeld dat deze leemte kan worden opgevuld door ten minste vijf klanten, waaronder AMD, Intel, Xilinx, Qualcomm, Bitmain en MediaTek.

Tegelijkertijd zei Liu Deyin dat het 5 nanometer proces naar verwachting volgend jaar in massa zal worden geproduceerd en verzonden. Het verbeterde 5 nanometer-proces zal in 2022 in massa worden geproduceerd. Momenteel ontwikkelt het ook een 4 nanometer-technologie die gelijkwaardig is aan de derde versie van het 5 nanometer-proces. Alle drie apparaten kunnen universeel worden gebruikt. , Massaproductie wordt verwacht in 2023.

Bovendien zei TSMC-president Wei Zhejia dat GaN (galliumnitride) op het gebied van speciale procestechnologie vooruitgang boekt, momenteel goede vooruitgang boekt, voldoet aan de eisen van de klant, hoge prestaties, hoogspanning en andere kenmerken heeft, maar het is nog steeds een kleine hoeveelheid productie en zal in de toekomst op grote schaal worden gebruikt. gebruik.

Voor speciaal geheugen zei Wei Zhejia dat MRAM (Magnetoresistive Random Access Memory) in kleine hoeveelheden is geproduceerd, maar het kan 2 tot 5 jaar duren voordat alle elektronische producten op grote schaal worden gebruikt.