Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

TSMC zal in 2021 meer dan $ 15 miljard investeren in 3nm-proces

Volgens rapporten van digitimes hebben bronnen uit de industrie onthuld dat TSMC van plan is om in 2021 meer dan $ 15 miljard te investeren om de 3nm-procestechnologie van het bedrijf te verbeteren.

De bovengenoemde insiders uit de industrie zeiden dat TSMC zijn productie van 3nm-chips in de tweede helft van 2022 verhoogt om aan de bestellingen van Apple te voldoen. Het bedrijf zal zijn N3 (3nm-proces) -technologie gebruiken, waaronder een technologie genaamd 2.5nm of 3nm Plus. Het verbeterde 3nm-procesknooppunt om Apple's volgende generatie iOS- en Apple Silicon-apparaten te produceren.

Naar verluidt heeft TSMC tijdens de winstoproep van 14 januari onthuld dat ongeveer 80% van de kapitaaluitgaven dit jaar zal worden gebruikt voor geavanceerde procestechnologieën, waaronder 3nm, 5nm en 7nm. Deze zuivere wafergieterij zal naar schatting in 2021 tussen de 25 miljard en 28 miljard dollar hebben geïnvesteerd, aanzienlijk meer dan de 17,2 miljard dollar vorig jaar.

Volgens TSMC kan het 3nm-proces, vergeleken met het 5nm-proces, de transistordichtheid met 70% verhogen, of de prestaties met 15% verbeteren en het stroomverbruik met 30% verminderen.