Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Taiwan media: chipmarkt is schaars, "flarden singles" kunnen beginnen

Volgens China Times Electronics News was het met de snelle toename van de wereldwijde vraag naar chips, inclusief het 7-nanometerproces van gieterijleider TSMC, volledig geladen voor het einde van het jaar, en zelfs de 5-nanometer, die naar verwachting massaproductie in het eerste kwartaal van volgend jaar, is ontvangen door grote klanten. De voorkeur gaat uit naar meer spoedorders. In dit verband wees CLSA er in haar laatste rapport op dat het aanbod van 8-inch wafer-gieterij in Azië schaars is, niet alleen TSMC, maar ook andere fabrikanten zoals UMC en SMIC.

De oorspronkelijke markt verwachtte dat de toeleveringsketen van consumentenelektronica zou worden uitgezet, maar de snelle ontwikkeling van 5G-gerelateerde industrieën heeft de vraag onverwacht sterk gemaakt, in combinatie met de verkoop van Apple iPhone 11-serie beter dan de marktverwachtingen, waardoor 8-inch wafer-gieterij vóór de einde van het jaar Capaciteit is schaars en vollastcondities zullen zich waarschijnlijk volgend jaar voordoen.

Volgens het rapport zei CLSA dat met inbegrip van ultradunne vingerafdrukherkenning onder het scherm, 5G mobiele telefoons, PMIC / CIS-upgrades en versnelde de-verfraaiing van Chinese bedrijven op het vasteland de algemene vraag naar chips sterk hebben verhoogd, en sommige downstreamfabrikanten hebben zelfs omzeild leveranciers direct te vinden Ga naar gieterij. Hieruit blijkt dat sommige fabrikanten inderdaad bang zijn om uitverkocht te raken. Bovendien is de capaciteit van Samsung's eigen wafelgieterij bijna vol, wat ongekend is. Verwacht wordt dat Samsung sommige bestellingen verschuift naar 12-inch wafelfabrikanten.

In dit verband wees Lyon Securities erop dat de lokalisatie van de toeleveringsketen van het vasteland van halfgeleiders niet te stoppen is, wat betekent dat de schaal van de Aziatische wafelsgieterij zal blijven uitbreiden.