Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Taiwanese media: er wordt gezegd dat Huawei de toeleveringsketen nodig heeft om fabrieken op het vasteland op te zetten? Maar de reactie was niet zoals verwacht

In mei hebben de Verenigde Staten hun blokkade tegen Huawei geüpgraded, met de bedoeling de wereldwijde supply chain voor chips van Huawei aan te pakken. Volgens de Taiwan Media Economic Daily zal het nieuwe verbod in september in werking treden. Om de risico's te verminderen, gaan geruchten dat Huawei toeleveringsketens zoals verpakking en testen en PCB (printplaat) heeft gevraagd om fabrieken op het vasteland van China op te zetten, maar de reactie op de toeleveringsketen is niet zoals verwacht.

Naar verluidt hebben de verpakking en het testen van de toeleveringsketen van Huawei en PCB-fabrieken al productiecapaciteit op het vasteland van China. Relevante fabrikanten zijn van mening dat het ter plaatse aanbieden van diensten op het vasteland geen probleem is, maar het meest zorgwekkende is dat Huawei geen chips heeft voor fabrikanten om het PCB-gebruik te testen of te verhogen. Daarom is de buitenwereld over het algemeen kalm over de eisen van Huawei en is de reactie niet enthousiast.

Het rapport wees erop dat de analyse van de belangrijkste verpakkings- en testfabrieken in het laatste deel van HiSilicon, behalve voor TSMC's opschorting van bestellingen voor Huawei HiSilicons vanaf 15 mei en verzendingsschattingen tot half september, een reële impact zal hebben op het verbod tot het vierde kwartaal van dit jaar. verschijnen. Omdat volgens tijdberekeningen de post-sealing en testen met een kwart vertraagd zullen worden en de impact uiteindelijk in het vierde kwartaal zal afnemen. Als de Amerikaanse zijde het verbod niet opheft, zullen de ASE-investering en controle over dochterproducten van silicium, IC-testfabriek Jingyuan Power, Silicon Grid en LCD-driver IC-verpakkingsfabriek Zhibang bij de storm betrokken zijn.

Silicon Products en KYEC hebben daarop aangegeven dat, hoewel er in deze periode verwante Taiwanese chipfabrieken zullen zijn om het risico op HiSilicon-chipvolumes te verminderen, als de VS het verbod niet opheft, HiSilicon en TSMC dat ook niet zullen doen. Als er een oplossing wordt gevonden, zal de impact begin volgend jaar volledig duidelijk zijn, dus het is noodzakelijk om de follow-up situatie nauwlettend te volgen.

Bovendien omvatten PCB-fabrikanten in de toeleveringsketen van Huawei Xinxing, Nandian, Jingshuo en Jianding; fabrikanten van koperfoliesubstraten zijn onder meer Lianmao en Taiwan Optoelectronics; en fabrikanten van flexibele platen zijn onder meer Zhending-KY en Jialianyi.

Onder hen geeft Xinxing geen commentaar op individuele klantinformatie, maar het bedrijf benadrukte dat het voornamelijk internationale first-tier klanten bedient, en high-end productiecapaciteit en investeringen zullen niet veranderen in Taiwan.