Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

De eerste ter wereld! Zuid-Korea ontwikkelt kunstmatige synaptische component op basis van skyrmi

Volgens Koreaanse media Business Korea heeft een groep Zuid-Koreaanse onderzoekers een kernonderdeel van kunstmatige intelligentie (AI) halfgeleiders ontwikkeld die 10 keer de kracht van nieuwe computers kunnen besparen.


Het Koreaanse Instituut voor Wetenschap en Technologie (KIST) heeft onlangs aangekondigd dat een gezamenlijke onderzoeksgroep onder leiding van Dr. Song Jingmi, Dr. Zhu Xianzhang, Directeur Zhang Junyan en Dr. Wu Shengxun van IBM Corporation 's werelds eerste gebruik heeft ontwikkeld bij zijn volgende generatie halfgeleideronderzoeksinstituut. Het belangrijkste onderdeel van de neuromorfe computer van skyrmion. Onderzoekers voorspellen dat als het onderdeel kleiner wordt gemaakt en er meerdere met elkaar zijn verbonden, dit de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI) CPU's zal stimuleren.

Het team gebruikte dit kunstmatige synaptische materiaal om een ​​verbeterde herkenningstest van het National Institute of Standards and Technology (MNIST) uit te voeren en ontdekte dat het een hoog herkenningspercentage van 90% bereikte met slechts 15.000 lessen, terwijl andere kunstmatige synaptische materialen honderdduizenden iteraties vereisten kan een herkenningspercentage van 90% bereiken. Dit betekent dat de door het team ontwikkelde technologie minder dan 10% van het vermogen nodig heeft.

Dr. Song legde uit: "Deze compositie lijkt erg op het menselijk brein. Deze component regelt het gewicht van synapsen door het aantal elektrisch gestuurde skyrmions, en reguleert daardoor synapsen door het aantal neurotransmitters."

Het is duidelijk dat de resultaten van dit onderzoek op 16 maart zijn gepubliceerd in de online editie van het wereldwijde tijdschrift Nature Electronics.