Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Vice-president van Marketing voor ARM: de sleutel tot heterogene computing is het mogelijk maken van toegang van derden tot prestaties op chipniveau

Ondersteuning voor heterogene computing Arm introduceert twee nieuwe mainstream ML-processors

Heterogene computergebruik is geleidelijk een mainstream richting in de industrie geworden. Intel en NVIDIA hebben een verenigd architectuurplatform gelanceerd om heterogeen computergebruik te bereiken. Onlangs heeft Arm, ter ondersteuning van heterogeen computergebruik, twee nieuwe mainstream ML-processors geïntroduceerd, Ethos-N57 en Ethos-N37 NPU's, twee processoren volgens de Arm ML-processor Ethos-N77.

In dit verband zei vicepresident van Arm marketing Ian Smythe in een interview: "De sleutel tot het ondersteunen van heterogene computing is niet het bouwen van een hardwareplatform, maar nog belangrijker, om externe ontwikkelaars toegang te geven tot prestaties op chipniveau. Omdat ze kunnen geen chip-niveau prestaties, IP-mogelijkheden krijgen, dan deze mogelijkheden, deze prestaties zijn al verspild. Dus we benadrukken de samenwerking van het hele ecosysteem. "

“Het is zelfs heel duidelijk dat er een specifiek computergebied is en we overwegen hoe we het energieverbruik van de volgende generatie computers en de prestaties van CPU, GPU en NPU kunnen benutten. Dit betekent dat we niet alleen nodig hebben In de productontwerpfase, is het ook noodzakelijk om gegevens of combinaties van verschillende scèneberekeningen tijdens de operationele fase van de productimplementatie van de ontwikkelaar effectief vast te stellen. Om dit te doen, hebben we een uniforme gereedschapsketen nodig om CPU, GPU, NPU te implementeren. Ondersteuning, "zei Ian Smythe.

Bovendien wees Ian Smythe erop dat Arm veel van dergelijke partners heeft die heterogene system-on-chip op hun tv- of mobiele telefoonproducten hebben geïmplementeerd, zoals het gebruik van video, grafische afbeeldingen, versnellers en CPU's. Het is heterogeen. Alleen ARM heeft een betere, systeembrede datastroom op systeemniveau geïmplementeerd vanuit het perspectief van een ontwikkelaar.

"Voor Arm richten we ons op total computing, of het nu gaat om total computing of heterogene computing of proprietary computing, we richten ons op de balans tussen kracht en prestaties," zei Ian Smythe.

Het is gemeld dat het ontwerpconcept van Ethos-N57 en Ethos-N37 enkele basisprincipes bevat, zoals: optimalisatie voor de ondersteuning van Int8- en Int16-gegevenstypen; geavanceerde technologie voor gegevensbeheer om gegevensbeweging en het bijbehorende stroomverbruik te verminderen; De landing van de innovatieve Winograd-technologie heeft de prestaties met meer dan 200% verbeterd ten opzichte van andere NPU's.

Bovendien omvatten de functies van de Ethos-N57: geoptimaliseerd voor ML-prestaties en energie-efficiëntie en prestatiebereik voor 2 megabits per seconde. De Ethos-N37 beschikt ook over: ontworpen om de kleinste ML-inferentieprocessor te bieden (minder dan 1 vierkante millimeter); geoptimaliseerd voor een prestatiebereik van 1 megabits per seconde.