Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Leg krachtig het gebied van chips en displaypanelen neer! Samsung besteedde vorig jaar $ 16,5 miljard aan R & D

Volgens de Koreaanse media Business Korea toont het gisteren uitgebrachte financiële rapport van Samsung (26) aan dat de totale R & D-uitgaven van het bedrijf in 2019 20,19 biljoen gewonnen waren (ongeveer US $ 16,5 miljard), waarmee het record van 20 biljoen gewonnen werd verbroken Voor de eerste keer. Een stijging op jaarbasis van 8,3%.

Door de vertraging van de halfgeleidermarkt vorig jaar daalden de omzet en het bedrijfsresultaat van Samsung met respectievelijk 5,5% en 52,8%, maar de investeringen in O & O zijn sterk gestegen. Naar verluidt worden O & O-uitgaven hoofdzakelijk gebruikt voor investeringen in systeemhalfgeleiders en kwantumdisplay-displays. In april vorig jaar verklaarde Samsung dat het tegen 2030 133 triljoen gewonnen (ongeveer 109,29 miljard Amerikaanse dollar) zou investeren in systeemhalfgeleiders en de nummer één zou worden op het gebied van niet-opslag. Bovendien heeft Samsung in oktober vorig jaar besloten 13 biljoen gewonnen (ongeveer 10,68 miljard dollar) te investeren in de bouw van een nieuwe productielijn voor kwantumdot display-schermen, waarvan 3,1 biljoen gewonnen (ongeveer 2,5 miljard dollar) zal worden gebruikt om nieuwe display-technologieën.

Tegelijkertijd zei Samsung dat als gevolg van slechte prestaties, de belastinguitgaven van het bedrijf vorig jaar 8,6 biljoen won (ongeveer $ 7,1 miljard), een daling van 48,3% in vergelijking met het voorgaande jaar.