Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Waarom verwerft Changdian Technology de testfabriek in Singapore die ADI sluit?

Het binden van grote klanten is altijd een succesvol werkingsprincipe geweest voor fabrikanten van halfgeleiders. Een grote klant kan vaak verkoopvolumes van tientallen of zelfs honderden kleine klanten binnenhalen. Dit is ook een enthousiasme voor binnenlandse en buitenlandse fabrikanten om Apple, Huawei, Samsung en andere leveranciers te betreden. De reden voor de ketting.

Hetzelfde geldt voor de verpakkings- en testfabriek. Klantenbronnen zijn de belangrijkste kernbelemmeringen voor fabrikanten van verpakkingen en testen, omdat het een lang proces is voor de verpakkings- en testfabriek om klanten te ontwikkelen, maar zodra de certificering is geslaagd en de massaproductie begint, zullen klanten zeer stabiel en plakkerig zijn, en verpakking en testen zullen in de toekomst zelden worden vervangen. fabriek.

Changdian Technology en ADI bereiken strategische samenwerking

Op 24 december kondigde Changdian Technology aan dat het bedrijf een strategische samenwerking heeft bereikt met Analog Devices Inc. (hierna "ADI" genoemd). Changdian Technology zal de testfabriek van ADI in Singapore overnemen en een nieuwe fabriek in de nieuw verworven fabriek lanceren. Veel ADI-testservices. Het uiteindelijke eigendom van de bovengenoemde fabriek zal in mei 2021 worden overgedragen aan Changdian Technology.

Steve Lattari, senior vice president van wereldwijde operaties en technologie bij ADI, zei: "Deze overeenkomst met onze langdurige verpakkings- en testpartner, Changdian Technology, stelt ADI in staat om volledig te profiteren van de jarenlange exploitatie en testtechniek die we hebben "Lattari ging verder als klant in zijn vestiging in Singapore", ging Lattari verder. "We kijken uit naar een soepele overgang en laten we samenwerken om een ​​nieuw partnerschap te starten."

Zheng Li, Chief Executive Officer van Changdian Technology, zei: "ADI is altijd een langetermijnklant geweest waaraan Changdian Technology veel belang hecht. Deze mogelijkheid zal niet alleen onze testsite in Singapore uitbreiden, maar nog belangrijker, de ondertekening van de strategische zakelijke overeenkomst met ADI zal meer samenwerkingsmogelijkheden voor beide partijen creëren. "Zheng Li zei verder:" De investering in nieuwe projecten in de fabriek in Singapore toont ook aan dat Changdian Technology als multinationale chipfabrikant gestaag zijn wereldwijde aanwezigheid en bieden internationale en lokale Chinese klanten bieden eersteklas geïntegreerde circuitproducten en geavanceerde technische diensten. "

Het is duidelijk dat uit de discussie tussen de twee partijen, na de overname van de testfabriek van ADI in Singapore, Changdian Technology meer bestellingen van ADI zal aannemen. Dit bedrijfsmodel is al bewezen op het gebied van verpakking en testen.

Al in 2015 investeerde Tongfu Microelectronics ongeveer 370 miljoen US dollar om de Suzhou-fabriek van AMD en de Penang-fabriek in Maleisië te verwerven, waardoor AMD diep bindend werd. Op dit moment is de samenwerkingsperiode tussen Tongfu Microelectronics en AMD verlengd van de voorgaande drie jaar tot 5 jaar, en daarvoor zijn 7nm chipproducten geproduceerd. Sindsdien is ongeveer de helft van de inkomsten van Tongfu Microelectronics afkomstig van AMD en de winst ook van AMD.

Hi-Ti Semiconductor is bovendien een bedrijf voor het verpakken en testen van halfgeleiders, gezamenlijk opgericht door Tai Chi Industry en SK Hynix in Zuid-Korea. Daarom levert Hi-Ti Semiconductor voornamelijk post-process diensten voor Hynix DRAM-producten. Momenteel is de samenwerking tussen de twee partijen langer dan tien jaar en heeft SK Hynix meer dan 20% van de omzet van Taiji Industrial bijgedragen.

Op dit moment heeft Changdian Technology zes fabrieken in China, Singapore en Zuid-Korea. De fabriek in Singapore werd opgericht in 1994 en is een van de eerste OSAT-dienstverleners in de fabricage van verpakkingen en testen in Singapore. De testdiensten van de fabriek van Changdian Technology in Singapore omvatten wafeltesten, testen van verpakkingsproducten, testen op stripniveau, wafels en alle producttests op waferniveau.

In de afgelopen jaren hebben binnenlandse fabrikanten, waaronder Tongfu Microelectronics, Huatian Technology en Changdian Technology, achtereenvolgens verpakkings- en testfabrieken in Maleisië en Singapore gekocht om tarieven te vermijden, de technische sterkte te verbeteren en middelen van klanten te verkrijgen. In dit verband moet ook de acquisitie van de testinstallatie van ADI in Singapore worden overwogen.

Wat is echter precies de technische sterkte van de testinstallatie van ADI in Singapore? Wat is de outputwaarde? Hoeveel orders deze acquisitie voor Changdian Technology kan opleveren, is het overwegen waard.

ADI heeft al aangekondigd dat de fabriek zal worden gesloten

De auteur heeft uit verschillende bronnen vernomen dat de testinstallatie van ADI in Singapore door Linear in 2017 is overgenomen en 90% van Linear's testwerkzaamheden heeft uitgevoerd. Linear heeft twee testfabrieken in Singapore. Een werd opgericht in 1989 en de tweede werd geopend in 2016.

Volgens het financiële rapport van ADI dat in november 2019 werd bekendgemaakt, heeft ADI in totaal 384.000 vierkante meter wafeltesten en verpakking, magazijn en distributie, engineering, verkoop en administratieve kantoren in Singapore.


Het is vermeldenswaard dat de grondleaseovereenkomsten die worden gebruikt voor de faciliteit zullen vervallen van 2021 tot 2022, met de optie om elke leaseovereenkomst met nog eens 30 jaar te verlengen.

Tegelijkertijd wees ADI er in het financiële rapport op dat de nettoactiva van de onderneming met de installaties en uitrusting van Singapore 88.385 miljoen US dollar (ongeveer 618 miljoen yuan) bedroegen.


Volgens rapporten bedroeg de omzet van ADI in het boekjaar 2017 US $ 5.246 miljard (ongeveer 36.704 miljard yuan), waarvan de omzet van US $ 913 miljoen (ongeveer 6.39 miljard yuan) bedroeg, goed voor 17% van de totale omzet van ADI. (Sinds 2018 heeft ADI de opbrengsten van Linear niet meer afzonderlijk bekendgemaakt. Ik kan alleen de opbrengsten van beide partijen in 2017 vergelijken.)


Daarom, als het niet duur is, kan Changdian Technology 618 miljoen yuan uitgeven om de fabriek te verwerven, en de lease van het land vervalt in principe wanneer de eigendom wordt overgedragen, en de lease moet zelf worden verlengd. En doorgaan met het testen van Linear, hoewel het behoorlijk nuttig is voor de business van Changdian Technology, maar het bedrijfsvolume zal niet te groot zijn.

Bovendien besloot ADI om de testfabriek in Singapore al in het fiscale jaar 2018 te sluiten en bereidde zich hierop voor en begon met het leveren van kanaalinventarisatie en het verhogen van de inventaris van het bedrijf.

ADI schreef in haar financieel rapport dat het bedrijf besloot enkele van de wafer- en testactiviteiten te fuseren bij de overname in FY2018 en verklaarde dat we als onderdeel van de acquisitie van Linear van plan zijn om Californië in de komende één tot drie jaar te sluiten plaats. Hillview Wafer Manufacturing Facility in Milpitas, State en Test Facility in Singapore. We zijn van plan om de productie van Hillview waferproductie over te dragen naar onze andere interne faciliteiten en externe gieterijen. Naast onze uitbestede assemblage- en testpartners zijn we ook van plan om de testactiviteiten die momenteel in onze fabriek in Singapore worden uitgevoerd, over te dragen naar onze faciliteiten in Penang, Maleisië en de Filippijnen.

ADI merkte ook op dat het bedrijf ook een speciale vergoeding voorbereidde, inclusief ontslagvergoedingen en secundaire arbeidsvoorwaarden, op basis van de huidige uitkeringsplannen van het bedrijf of wettelijke vereisten in het buitenland, en een eenmalige ontslagvergoeding voor ongeveer 1.100 werknemers in de productie, engineering en SMG & A.

Daarom is deze acquisitie voordelig voor ADI. ADI was oorspronkelijk van plan om de fabriek in Singapore direct te sluiten. Het wordt momenteel geconfronteerd met het verlopen van de erfpacht en moet veel geld uitgeven om werknemers te ontslaan. Als het wordt overgenomen door Changdian Technology, kan ADI de kosten verlagen en aanschafkosten verkrijgen.

Het is vermeldenswaard dat het bovengenoemde financiële rapport door ADI werd bekendgemaakt in het jaarverslag van 26 november. Een maand geleden was ADI ook van plan om de testactiviteiten van de fabriek in Singapore over te dragen naar zijn fabrieken in Penang, Maleisië en de Filippijnen. Changdian Technology heeft de specifieke inhoud van de strategische samenwerkingsovereenkomst echter niet bekendgemaakt. Daarom is de reikwijdte van de samenwerking tussen de twee partijen niet zeker of de testactiviteiten van Linear zullen worden overgenomen door Changdian Technology, of het antwoord op de vraag naar meer ADI's activiteiten onbekend is.