Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Met Huawei 5G "hechte melee", de Amerikaanse chip gigantische uitbreiding beroerte

De Amerikaanse chipgigant Qualcomm brouwt momenteel grote trucs.

Website "Nikkei Business News" meldde op 19 september dat Cristiano Amon, president van de Amerikaanse communicatie-halfgeleiderreus Qualcomm, op 19 september in Tokio een persconferentie hield over de nieuwe generatie communicatiestandaard "5G". Op het gebied van halfgeleiders voor 5G-smartphones , Qualcomm is zeer concurrerend met Hisilicon Semiconductor, een dochteronderneming van China Huawei Technologies. Amon benadrukte dat "5G op smartphones tegen populaire prijzen zal worden geïmplementeerd" en onthulde het beleid van het leveren van 5G-halfgeleiders aan smartphones met een breed scala aan prijspunten.

Voorheen, inclusief de concurrenten van Qualcomm, waren 5G-halfgeleiders vooral gericht op smartphones met een hoge prijs.

In reactie op het wereldwijde 5G-ontwikkelingsproces zei Amon dat "de schaal groter zal zijn dan de (huidige) 4G." Amon zei dat "5G niet alleen zal leiden tot een verbetering van de sprongprestaties van mobiele communicatie, maar dat het ook mogelijk zal zijn om veel dingen onderling te verbinden", die naar verwachting op industrieel gebied zal worden gebruikt.

Sommige publieke opinies zijn van mening dat de inspanningen van Qualcomm op het gebied van 5G-chips worden verwacht. Li Wei, een geleerde aan het China Institute of Contemporary International Relations, vertelde het referentienetwerk dat Qualcomm sterke R & D-capaciteiten en een goede technische accumulatie op het gebied van chips heeft en voordelen heeft op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van 5G-chips.

Sommige media hebben echter opgemerkt dat Qualcomm onder enorme druk staat. De website "Nikkei Business News" meldde onlangs dat Qualcomm op 31 juli aankondigde dat haar bedrijfsinkomsten van juli tot september 2019 met 26% daalden ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Sommige media merkten ook op dat Qualcomm's MSM-chipverzendingen in het derde kwartaal 156 waren miljoen, 22% minder dan een jaar eerder. Bijna 48% van het bedrijfsresultaat van Qualcomm's $ 9,6 miljard (US $ 1 tot 7,1 yuan) was gepatenteerd na het bereiken van een schikking met Apple. Exclusief dit deel van de omzet bedroeg de omzet van Qualcomm in het derde kwartaal $ 4,89 miljard, hetgeen ook lager is dan de verwachtingen van analisten van $ 5,09 miljard.

In dit verband zei Li Wei dat de situatie van Qualcomm momenteel slechter en slechter wordt en dat de concurrentieomgeving er niet goed voor is. Aan de ene kant worden de originele goedgekeurde productiemethoden van Qualcomm in twijfel getrokken door steeds krachtigere fabrikanten en nodigen ze antimonopolistische onderzoeken uit. Aan de andere kant verliezen de oorspronkelijke belangrijke klanten van Qualcomm, Apple, geleidelijk hun afhankelijkheid en vergroten ze hun autonomie. O & O-inspanningen; Bovendien heeft Qualcomm door de snelle opkomst van chips op het gebied van chips druk ervaren.

Buitenlandse media zeiden dat het marktaandeel van Qualcomm is gedaald met Huawei en andere merken mobiele telefoons die de productie van chips versnellen. Volgens gegevens van Amerikaanse strategische analysebedrijven is het marktaandeel van Qualcomm gedaald van 66% in 2014 tot 49% in 2018, wat verband houdt met de versnelde productie van chips door mobiele telefoons zoals Huawei.

Onlangs, om een ​​groter voordeel in de concurrentie te hebben, beloofde Qualcomm om de 5G mobiele telefoon met high-end modem naar de massamarkt te brengen, en zei dat de middenklasse prijs mobiele telefoon die volgend jaar wordt vermeld, ook zal worden uitgerust met zijn chip. Op dit moment zijn de vijf mobiele telefoons van Samsung uitgerust met de vijfde generatie chips van Qualcomm, waaronder de Galaxy S10 5G mobiele telefoon en de nieuwe Galaxy Fold met vouwscherm. De goedkopere A90 5G-telefoon van Samsung maakt ook gebruik van Qualcomm-chips, de vorige versie gebruikt de eigen chip van Samsung.

Qualcomm-president Cristiano Amon voorspelt dat deze telefoons een aanzienlijke omzet en schaal zullen realiseren.