Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Koreaanse media: Samsung en SK Hynix zullen Huawei na 15 september "afsluiten"

De Zuid-Koreaanse media Chosun Ilbo meldde op de avond van 8 september dat Samsung Electronics en SK Hynix op 15 september zullen stoppen met het leveren van chips aan Huawei. De "stopgezette levering" omvat ook geheugen en mobiel AP.

Om te voldoen aan de reeks sancties van het Amerikaanse ministerie van Handel tegen Huawei, gelooft Chosun Ilbo dat 14 september de laatste dag zal zijn waarop Samsung en SK Hynix aan Huawei zullen leveren.

Sinds mei vorig jaar heeft het Bureau of Industry and Security (BIS) van het Amerikaanse ministerie van Handel achtereenvolgens een aantal sanctietechnologie-blokkades uitgevaardigd tegen Huawei en 15 september vastgesteld als de ingangsdatum van het verbod.

Op 17 augustus heeft het Amerikaanse ministerie van Handel de beperkingen op Huawei's toegang tot Amerikaanse technologie verder aangescherpt en Huawei's 38 dochterondernemingen in 21 landen en regio's opgenomen in de 'Entity List', die onderworpen is aan alle exportregelgeving (EAR) Beperkte items specificeren allemaal licentievereisten. Een functionaris in de Zuid-Koreaanse halfgeleiderindustrie zei: "Nadat het strengste verbod van het Amerikaanse ministerie van Handel op Huawei was ingevoerd, heeft de kwestie van de mate waarin halfgeleiders die zijn vervaardigd met Amerikaanse technologie, voor aanzienlijke verwarring gezorgd in de Koreaanse industrie."

Huawei is een uiterst belangrijke koper van wereldwijde halfgeleiders. Vorig jaar bedroeg de totale aankoop van halfgeleiderchips 20,8 miljard dollar, de tweede na Apple (36,1 miljard dollar) en Samsung Electronics (33,4 miljard dollar).

Samsung en SK Hynix zijn altijd zeer actieve partners van Huawei geweest. Huawei is goed voor respectievelijk 6% en 15% van de omzet van Samsung Electronics Semiconductor Division (DS) en SK Hynix. Daarom oordeelden de Koreaanse media dat het Huawei-verbod van het Amerikaanse ministerie van Handel na 15 september een grotere impact zal hebben op SK Hynix dan op Samsung.

De halfgeleiderindustrie in Zuid-Korea heeft geanalyseerd dat na 15 september, beïnvloed door het verbod, de wereldwijde geheugenprijs zal blijven dalen en verslechteren. Eind augustus bedroeg de gemiddelde vaste transactieprijs van DDR4 8 Gb DRAM, dat voornamelijk wordt gebruikt voor pc's, US $ 3,13, een daling van 5,44% ten opzichte van juni.