Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Prestatievooruitzichten worden conservatiever! AMD geeft toe dat de epidemie de omzetgroei in 2020 kan verminderen

Volgens MoneyDJ heeft het halfgeleiderbedrijf AMD in het winstrapport over het eerste kwartaal aangekondigd dat COVID-19 de omzetgroei van het bedrijf in 2020 kan verminderen.

Volgens het financiële rapport bedroeg de omzet van AMD in het eerste kwartaal 1,79 miljard dollar, een stijging van 40% ten opzichte van 1,27 miljard dollar in dezelfde periode van het voorgaande jaar en een daling van 16% ten opzichte van 2,13 miljard dollar in het voorgaande jaar kwartaal; 16 miljoen dollar steeg met 912,5%, vergeleken met de nettowinst van 170 miljoen dollar vorig kwartaal, steeg de non-GAAP brutowinstmarge met 5% tot 46% per jaar.

Vooruitblikkend naar dit kwartaal (april-juni), voorspelt AMD dat de omzet in het tweede kwartaal tussen 1,75 en 1,95 miljard dollar zal bedragen (mediaanwaarde is 1,85 miljard dollar, een jaarlijkse stijging van 21% en een kwartaalstijging van 4%), voornamelijk dankzij Ryzen, gedreven door omzetgroei van EPYC-serie processors.

Bovendien zal de non-GAAP brutomarge dit kwartaal naar verwachting 44% bedragen. De reden waarom het lager is dan de Q1-waarde is omdat de nieuwe generatie semi-gepersonaliseerde producten in eerste instantie in productie wordt genomen.

Vooruitkijkend naar 2020, getroffen door de COVID-19-epidemie die de consumentenvraag in de tweede helft van het jaar zal verzwakken, voorspelt AMD dat de jaarlijkse omzetgroei tussen 20% en 30% zal liggen, en de niet-GAAP brutowinstmarge zal bereiken 45%. Eerder voorspelde AMD oorspronkelijk dat de jaarlijkse omzetgroei in 2020 naar verwachting tussen 28% en 30% zal bedragen, en de niet-GAAP brutowinstmarge 45% is.