Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Qualcomm brengt Snapdragon Ride-platform uit: schaalbaar en aanpasbaar, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor autonoom rijden

Qualcomm hield een persconferentie aan de vooravond van CES om het nieuwe Qualcomm Snapdragon RideTM-platform te lanceren, waarmee het brede automotive-portfolio van het bedrijf werd uitgebreid. Het platform is een van de meest geavanceerde en schaalbare open autonome rijoplossingen in de auto-industrie, waaronder het Snapdragon RideTM Safety System-on-Chip (SoC), Snapdragon RideTM Safety Accelerator en Snapdragon RideTM Autonomous Stack.


Snapdragon Ride kan kosteneffectieve en energie-efficiënte complete systeemniveau-oplossingen bieden voor de complexe behoeften van autonoom rijden en ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). Snapdragon Ride combineert een unieke SoC-, gaspedaal- en autonome rij-softwarestack om autofabrikanten een schaalbare oplossing te bieden die drie segmenten van autonome aandrijfsystemen ondersteunt: L1 / L2-initiatief Veilige ADAS - voor auto's met automatisch noodremmen, verkeersbordherkenning en rijstrook assisteren; L2 + niveau "Gemak" ADAS - voor autonoom rijden op snelwegen, ondersteuning voor zelf parkeren en auto's die rijden in stedelijke verkeersomgevingen met frequent parkeren; L4 / L5 niveau volledig autonoom rijden - voor autonoom rijden, robottaxi's en robotlogistiek in stedelijke verkeersomgevingen.


Het Snapdragon Ride-platform is gebouwd op een reeks verschillende automotive SoC's en versnellers van Snapdragon, en maakt gebruik van schaalbare en modulaire krachtige heterogene multi-core CPU's, energiezuinige AI- en computer vision-motoren en toonaangevende GPU's. Gebaseerd op verschillende combinaties van SoC's en versnellers, kan het platform voldoen aan de behoeften van elk segment van autonoom rijden en toonaangevende koelingefficiëntie bieden, van 30 TOPS-klasse apparaten voor toepassingen op L1 / L2-niveau tot rijden op L4 / L5-niveau, 130 Watt stroomverbruik apparaat meer dan 700 TOPS.


Daarom kan het platform passief of luchtgekoeld warmteafvoerontwerp ondersteunen, waardoor kosten worden verlaagd, de betrouwbaarheid wordt verbeterd, dure vloeistofkoelsystemen worden geëlimineerd, het voertuigontwerp wordt vereenvoudigd en het rijbereik van elektrische voertuigen wordt uitgebreid. Het assortiment SoC's en versnellers van Snapdragon Ride is ontworpen voor ASIL-D (Automotive Safety Integrity Level D) -systemen met functionele veiligheid.

Snapdragon Ride zal worden geleverd aan autofabrikanten en Tier 1-leveranciers voor pre-ontwikkeling in de eerste helft van 2020. Met Snapdragon Ride uitgeruste auto's worden naar verwachting in 2023 in productie genomen.

Nakul Duggal, senior vice president productmanagement bij Qualcomm Technologies, Inc., zei: "In de afgelopen jaren hebben we de technische kracht van het bedrijf op automotive-gebied aangetoond door de grootschalige inzet van oplossingen, dat wil zeggen voor bijna alle soorten auto's. Nu lanceren we heel gelukkig de eerste generatie van het Snapdragon Ride-platform als een zeer schaalbare, open, volledig aanpasbare en zeer geoptimaliseerde autonome rijoplossing voor stroomverbruik, die kan voldoen aan de vereisten van New Car Evaluation Specification (NCAP) naar L2 + niveau snelweg autonoom rijden Naar een scala aan behoeften voor robottaxi's. "

Beveiliging SoC en accelerator software en hardware-oplossingen

Qualcomm is van mening dat de volgende innovatie in de automobielsector naar verwachting "gemakkelijke" ADAS op het L2 + -niveau zal zijn en dat wettelijke vereisten ook de hardware-oplossing in het Snapdragon Ride-platform van een enkele SoC voor actieve ADAS-systemen naar een zeer krachtige schaalbaar De architectuur bestaat uit meerdere SoC's en speciale autonome rijversnellers om volledig autonome autonome aandrijfsystemen te ondersteunen.

De ADAS SoC-familie en de acceleratorfamilie van Qualcomm gebruiken heterogene computing, die volledig rekening houdt met de behoeften van de applicatie aan het begin van het ontwerp. Gebruikmakend van de volgende generatie kunstmatige intelligentie-engine van Qualcomm Technologies, kunnen de eerder genoemde ADAS SoC's en versnellers efficiënt grote hoeveelheden gegevens beheren voor boordsystemen, inclusief ISP's voor camerasensoren, verbeterde DSP's voor sensorsignaalverwerking, krachtige CPU's voor planning en besluitvorming, geavanceerde GPU's die high-end visualisatie en meeslepende gebruikerservaring ondersteunen, speciale veiligheids- en beveiligingssubsystemen in SoC's en autonome rijversnellers.


Door autonome rijversnellers brengt Qualcomm Technologies energiezuinige computercapaciteiten voor reguliere auto's, en dergelijke equivalente functies worden momenteel verre van ondersteund door de automobielindustrie, omdat hoge complexiteit en dure thermische oplossingen niet kunnen worden bereikt vanwege strikte vereisten voor stroomverbruik Popularization of scale .

Lanceert Snapdragon Ride Autonomous Driving Software Stack

De nieuwe softwarestack van Qualcomm Technologies gericht op autonoom rijden is een modulaire en schaalbare oplossing die is geïntegreerd in het Snapdragon Ride-platform en die autofabrikanten helpt meer dagelijkse veiligheid en comfort te bieden, zoals automatische navigatie op de Humanoid-snelweg, en biedt modulaire opties zoals perceptie, positionering, sensorfusie en gedragsplanning.

Het geïntegreerde automotive-platform van Qualcomm Technologies versterkt het leiderschap van het bedrijf op het gebied van informatieverwerking in voertuigen, audiovisuele informatie en in-car interconnectiviteit en stimuleert de bedrijfsgroei. De totale waarde van bestellingen in deze gebieden is momenteel meer dan $ 7 miljard.

Als toonaangevende leverancier van informatieverwerking in voertuigen en Bluetooth-connectiviteit in de auto-industrie heeft Qualcomm Technologies informatie-AV en digitale cockpitprojecten gewonnen van 19 van 's werelds 25 grootste autofabrikanten. Op dit moment hebben alle grote autofabrikanten ter wereld de rijke automotive informatieverwerking van Qualcomm Technologies, informatie-audio en video en in de auto aangesloten automotive-oplossingen overgenomen. Ze werken ook met Qualcomm Technologies om veilige, betrouwbare en efficiënte voertuigen te leveren, inclusief het Snapdragon Ride-platform. oplossing.

Chet Babla, vice president automotive bij Arm Automotive en IoT, zei: "Integratie van de hoogste niveaus van functionele veiligheidsoplossingen is van cruciaal belang voor grootschalige inzet van ADAS en autonoom rijden. Toekomstig reizen vereist sectoroverschrijdende samenwerking, en we werken met Qualcomm Technologies Samenwerken en de functionele veiligheidsoplossingen van Arm integreren in het Snapdragon Ride-platform is een voorbeeld van het verbeteren van de autonome rijveiligheid. "

John Koeter, Senior Vice President, Intellectual Property Marketing and Strategy, Synopsys, zei: "Synopsys 'investering in intellectuele eigendomsrechten in de Internationale Organisatie voor Standaardisatie ISO 26262-certificering, American Automotive Electronics Association AEC Q100 en kwaliteitsbeheer vereenvoudigt de ontwikkeling van de volgende generatie ADAS. Synopsys 'DesignWare® interface IP, ARC® processor IP van automobielkwaliteit en de combinatie van STAR Memory SystemTM en Snapdragon Ride-platforms helpen Qualcomm Technologies om hoge niveaus van functionele veiligheid te bereiken en de certificering van hun SoC's te versnellen. "

John Wall, senior vice president en co-general manager van BlackBerry QNX, zei: "BlackBerry QNX is verheugd om samen te werken met Qualcomm Technologies en Snapdragon Ride-platforms. QNX® OS Security en QNX® Hypervisor Security bieden veilige, veilige en betrouwbare autonome rijplatforms . De softwarebasis van Qualcomm Technologies. Naarmate Qualcomm Technologies de productlay-out voor autonoom rijden verder uitbreidt, kijken we er ook naar uit om de samenwerking tussen de twee partijen te verdiepen en nieuwe kansen te creëren. "

Ritesh Tyagi, General Manager, Automotive Business, Infineon Silicon Valley Innovation Center, zei: "Infineon heeft zich altijd toegelegd op het leveren van kerngeleidende technologie om auto's veiliger, slimmer en milieuvriendelijker te maken. Onze AURIXTM microcontrollers integreren het vertrouwen van het bedrijf in Computationele expertise is een fundamentele module in veiligheidskritieke automotive-toepassingen. Infineon en Qualcomm Technologies werken samen om betrouwbare, schaalbare en energiezuinige computersystemen te ontwerpen en te leveren die helpen bij het besturen van sterk geautomatiseerde auto's in een bredere markt.

"We zijn zeer verheugd om met Qualcomm Technologies te werken aan de ontwikkeling van een volgende generatie AUTOSAR-architectuur die kan worden geschaald om aan de behoeften van de klant te voldoen, door integratie van EB corbos-software en het Snapdragon Ride-platform. Onze producten met behulp van Qualcomm Technologies-technologie zullen Tier 1-leveranciers en automakers in staat stellen ADAS sneller en efficiënter naar productieauto's brengen. "

"On Semiconductor is verheugd onze ADAS-reeks sensoren in het Snapdragon Ride-platform te kunnen integreren. Door nauwe samenwerking met Qualcomm Technologies kunnen onze ADAS-sensoren naadloze en robuuste interoperabiliteit met Qualcomm Technologies-processors en -software ondersteunen, waardoor autofabrikanten snel en kostenbesparend kunnen werken -effectieve uitrol van oplossingen van de volgende generatie. Bovendien, digitale AV-cockpits en autonome stuursystemen. Bovendien zal de flexibele toevoeging van functies in het voertuig, zoals chauffeursbewaking en bewaking in het voertuig, ook de populariteit van deze nieuwe functies van veiligheid en gemak. "


Voordelen van het Snapdragon Ride-platform

• Bewezen en geïntegreerd beveiligd auto-ondersteuningspakket dat veilig besturingssysteem en hypervisor ondersteunt

• Beveiligingskaders die worden geboden door toonaangevende autobedrijven, inclusief Adaptive Automotive Open System Architecture (Adaptive

AUTOSAR)

• Geoptimaliseerde en complete bibliotheek met basisfuncties voor computer vision, sensorsignaalverwerking en standaard computerbibliotheken

• AI-tools om de efficiëntie van het model te verbeteren en de werkomgeving van heterogene rekeneenheden te optimaliseren

• Complete autonome rij-softwarestack voor snelwegbesturingsfuncties, zoals de perceptie vereist voor snelwegbesturing

En planningsfuncties

• Kostenbesparende positioneringsoplossing die Qualcomm® vision-verbeterde, uiterst nauwkeurige positionering ondersteunt

• Hardware en software in een lus-testomgeving

• Datamanagementtools die intelligente dataverzameling en automatische annotatie ondersteunen