Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Samsung verdubbelt China's ODM-bestellingen, Zuid-Koreaanse onderdelenleveranciers bevinden zich in een situatie van leven of dood

Volgens het ELEC-rapport verwachten de Koreaanse onderdelenleveranciers vanwege de sterke daling van de smartphone-productie van Samsung een slechte winst in het tweede kwartaal.

Volgens bronnen binnen Samsung heeft Samsung de smartphone-productie in april teruggebracht tot 10 miljoen stuks, een forse daling ten opzichte van de gebruikelijke 25 miljoen stuks per maand. Een persoon met directe kennis onthulde dat dit voor sommige bedrijven een "leven of dood" -situatie is.

Een van de mensen die bekend was met de kwestie, zei dat als gevolg van het verkoopplan van Samsung voor de eerste helft van 2020, de omzet van het bedrijf in het eerste kwartaal redelijk goed was, maar dat de bestellingen in het tweede kwartaal "sterk afgewezen" zouden worden. .

Een andere persoon die bekend was met de kwestie, zei dat de bestellingen van Samsung Electronics aan Chinese ODM-fabrikanten dit jaar zijn verdubbeld ten opzichte van het voorgaande jaar. Tegelijkertijd, als gevolg van de inkrimping van de smartphonemarkt als gevolg van de COVID-19-epidemie, zal de omzet van de Zuid-Koreaanse PCB-fabrikanten in het tweede kwartaal naar verwachting met 30% dalen.

Bovendien wees een andere persoon die bekend was met de situatie erop dat Samsung ook zelf de cameramodule van zijn smartphone monteert, en dit werk werd eerder gedaan door een onderaannemer.

Mensen die bekend waren met de kwestie, zeiden ook dat de meeste bedrijven orders hebben verloren om drie- of viercameracamera's voor Samsung te monteren, wat heeft geleid tot een daling van hun omzet en winst.

Evenzo slaagden de meeste lensfabrikanten er niet in om in het eerste kwartaal winst te maken en zouden ze in het tweede kwartaal opnieuw verliezen. Er wordt echter gemeld dat Samsung intern verwacht dat de vraag naar smartphones in het derde kwartaal zal toenemen en dat in het vierde kwartaal, als gevolg van de mogelijke comeback van COVID-19, de vraag opnieuw zal afnemen.