Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Zuid-Korea heeft een massaproductie van zeer zuivere waterstoffluoride-technologie tot stand gebracht, die aan 70-80% van de binnenlandse vraag kan voldoen

Sinds Japan in juli 2019 begon met het beperken van de export van drie belangrijke materialen voor halfgeleider- en displayproductie naar Zuid-Korea: hoogzuiver waterstoffluoride, fluoropolyimide en fotolak, hoopt Zuid-Korea dat dergelijke materialen lokaal kunnen worden gemaakt. Productie om de afhankelijkheid van Japan te verminderen.

Volgens businessKorea heeft het ministerie van Industrie, Handel en Hulpbronnen op 2 januari informatie vrijgegeven dat Zuid-Korea een technologie heeft ontwikkeld voor massaproductie van hoogzuiver waterstoffluoride. Voordat Japan de beperkingen versterkte, vertrouwden Zuid-Koreaanse chipfabrikanten vooral op Japanse bedrijven om een ​​zeer zuivere fluorwaterstofzuuroplossing te bieden met een zuiverheid van 99,9999999999%, die voornamelijk wordt gebruikt voor het etsen van wafels in productieprocessen voor halfgeleiders.

De Japanse export van waterstoffluoride naar Zuid-Korea daalde snel na aanscherping van de controles. Als de door Koreaanse bedrijven ontwikkelde productietechnologie geen problemen heeft met betrekking tot de winstgevendheid en een stabiel aanbod, zal dit waarschijnlijk een langetermijnslag betekenen voor de Japanse productiebedrijven.

Het is wel verstaan ​​dat het Zuid-Koreaanse chemische materiaalbedrijf Soulbrain een nieuwe fabriek heeft gevestigd in Gongju, Chungcheongnam-do, en in de tweede helft van vorig jaar begon met de productie van fluorwaterstofzuuroplossing. Een MOTIE-functionaris zei: "Het vermogen van Soulbrain om oplossingen van fluorwaterstofzuur te produceren is verdubbeld. Daarom is het mogelijk om ongeveer tweederde van de oplossingen voor fluorwaterstofzuur te leveren die nodig zijn voor Koreaanse fabrikanten van halfgeleiders." "Dit komt uit Japan. Zuid-Korea heeft voor het eerst sinds de exportcontrole op deze drie producten gelokaliseerde productie gerealiseerd."

Een bron uit de industrie zei: "Voor zover ik weet, is Soulbrain klaar om te voldoen aan de vraag naar zeer zuivere fluorwaterstofzuuroplossingen van Koreaanse halfgeleiderfabrikanten zoals Samsung Electronics en SK Hynix."

Hoewel Zuid-Korea geen specifieke capaciteit heeft bekendgemaakt, zijn de Zuid-Koreaanse economische media van mening dat de productieschaal zal voldoen aan de binnenlandse vraag van Zuid-Korea van ongeveer 70 tot 80%.