Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

UMC 8A en B fabrieksonderdelen ongeval stroomuitval, CFO: geschat op een klein deel van de productiecapaciteit gedurende een halve dag

Volgens berichten in de Taiwanese media bevindt UMC zich in de 8A- en 8B-fabrieksgebieden van Zhukelixing Road. In de middag van de 9e is er een stroomstoring opgetreden. UMC-CFO Liu Qidong bevestigde dat de rook van het noodstroomsysteem ervoor zorgde dat het publiek ten onrechte dacht dat er brand had plaatsgevonden. Liu Qidong zei dat de 8A- en 8B-fabrieken die werden getroffen door de stroomuitval, goed waren voor ongeveer de helft van de 8-inch waferproductiecapaciteit van UMC, waarvan wordt vermoed dat deze wordt veroorzaakt door defecte componenten. De exacte oorzaak moet nog verder worden onderzocht. De stroomvoorziening wordt nog steeds geleverd door het noodstroomopwekkingssysteem.

Volgens Wang Yongzhuang, directeur van de Bamboo Science Administration, is volgens een rapport van de Environmental Safety Group van de Bamboo Science Administration de interne stroomvoorziening Cable1611 van UMC beschadigd en is de stikstofapparatuur defect. De toevoer van het reservestikstofsysteem ter plaatse nam toe en het vermogen van de verdamper nam toe, waardoor watercondensatie werd veroorzaakt. De hoeveelheid rook nam toe; de originele stikstofapparatuur is geactiveerd en de back-upapparatuur is gesloten. Bovendien, als gevolg van het uitvallen van elektrische apparatuur, werd een hard geluid gemaakt toen de generator werd geactiveerd en de dieselbrandstof onvolledig verbrandde om zwarte rook uit te stoten tijdens de eerste opstartperiode, waardoor het publiek het brandalarm verkeerd begrepen.

Ineens was er vanmiddag een explosie vanuit het UMC en kwam er zware rook uit het dak. De brandweer van Hsinchu stuurde een chemische vrachtwagen om te redden. Brandweerlieden kwamen ter plaatse en ontdekten dat de fabriek defect was vanwege de overbelasting van de generatoren in de fabriek. Er kwam wat zwarte rook en witte rook uit de waterdamp. Er was geen vuur.

UMC-CFO Liu Qidong bevestigde dat er 's middags een stroomstoring plaatsvond in het 8AB-fabrieksgebied en dat het vermoedelijk een defect aan een onderdeel was en geen slachtoffers. Vooral doordat de generator rook begon af te geven, is de installatie momenteel zonder stroom en is het noodstroomopwekkingssysteem geactiveerd. Met betrekking tot de impact op de bedrijfsvoering zei hij dat de 8A- en 8B-fabrieken van UMC goed waren voor ongeveer de helft van de 8-inch wafelfabriek van UMC.

Liu Qidong zei dat de oorzaak van de stroomstoring nog wordt onderzocht. Verwacht wordt dat de stroomvoorziening snel weer hersteld zal worden en dat er geen slachtoffers vallen. Het ononderbreekbare stroomsysteem is geactiveerd en de productie wordt hervat wanneer de stroom volledig is hersteld. Beïnvloed de operaties enigszins. Aangezien de huidige 8-inch productiecapaciteit nog steeds schaars is, wordt verwacht dat het ongeval de krapte in het aanbod zal verergeren.

De 8AB-, 8C- en 8D-fabrieken die door UMC worden getroffen, hebben een totale maandelijkse productiecapaciteit van meer dan 130.000 8-inch eenheden. Liu Qidong zei dat het ongeluk met de stroomsprong een klein deel van de productiecapaciteit voor een halve dag zal verliezen en het verloren capaciteitstekort zoveel mogelijk zal compenseren. Verwacht wordt dat het de werking enigszins zal beïnvloeden, en de daadwerkelijke impact moet nog worden gecontroleerd.