Kies uw land of regio.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Krijgt de paneelindustrie onder de epidemie kansen of valt het in een koude winter?

In 2019 bevindt de hele paneelindustrie zich in een situatie van "substantiële afname van zendingen en" eindeloze offertes ", maar wat onverwacht is, is dat een ramp dit jaar deze situatie plotseling veranderde. Met de nieuwe kroon van Wuhan De uitbraak van longontsteking heeft achtereenvolgens China en zelfs buitenlandse industrieën getroffen, en de paneelindustrie kan niet op afstand worden gehouden.

Wat is er aan de hand met deze paneelmakers?

BOE: Normale productie op productielijnen in het hele land, en nu heeft het niet veel impact

Het is wel verstaan ​​dat de 10.5 generatielijn van BOE Wuhan de nieuwe productielijn van het bedrijf is. Hoewel de algemene vooruitgang is vertraagd, heeft deze niet veel invloed op de algemene bedrijfssituatie. Tegelijkertijd zijn de productie en exploitatie van andere lokale fabrieken van het bedrijf normaal.

BOE-personeel wees erop: "De Wuhan-lijn is een nieuwe productielijn. Er is nu niet veel output en het is nog steeds bezig met het verhogen van de productiecapaciteit. Als er in de toekomst voortdurende epidemische controle is, kan de iets langzamer zijn. Zei dat er niet veel impact was. "


Bovendien zei de relevante persoon die verantwoordelijk is voor Chongqing BOE ook dat BOE tijdens het Lentefestival ook overuren maakt en de productie- en operationele activiteiten heeft voortgezet.

Tegelijkertijd heeft BOE onlangs verklaard dat het bedrijf, als een groot industrieel project in verschillende steden, volledige en nauwe communicatie heeft onderhouden met lokale overheden. De lokale overheid heeft het bedrijf veel steun gegeven in verschillende aspecten, zoals transport, en de huidige epidemische situatie van elke productielijnactiviteit is beperkt.

Met betrekking tot de inventaris van grondstoffen zei BOE dat het bedrijf en de toeleveranciers bepaalde reserves hebben om te voldoen aan de behoeften van de huidige productie. Bovendien heeft het bedrijf al vele jaren een gediversifieerd leverancierssysteem opgezet en is de impact van lokale epidemieën op de beveiliging van de toeleveringsketen beperkt.

Visionox: de epidemie zal geen grote invloed hebben op de productie en de werking van het bedrijf

In de aankondiging op 4 februari verklaarde Visionox dat de industrie van het bedrijf de display-paneelindustrie is, het productieproces uniek is en de productielijn het hele jaar door continu moet werken. Tijdens het Lentefestival bleef de productielijn van het bedrijf op een geordende manier produceren in overeenstemming met het productieplan, en de relevante overheidsdiensten op de hoogte gebracht van de voortgang van de productie en maatregelen ter beheersing van de reactie voor de epidemische situatie. Momenteel kan de grondstofvoorraad van de productielijnen van het bedrijf voldoen aan de huidige productiebehoeften.


Tegelijkertijd zorgt het bedrijf, in reactie op het tijdelijke tekort aan grondstoffen dat zich in de toekomst door de epidemie kan voordoen, ook voor de levering van grondstoffen en productielijnactiviteiten door actief leveranciers en logistieke kanalen te coördineren en productiestrategieën aan te passen . De epidemie zal niet leiden tot de productie en de werking van het bedrijf. Grote invloed.

Shentianma: de materiaalvoorraad kan voldoen aan de huidige productiebehoeften en de daaropvolgende impact kan voorlopig niet worden bepaald

Shenzhen Tianma kondigde op de 4e aan dat volgens de kenmerken van de industrie en de marktvraag, de productielijn van het bedrijf tijdens het Lentefestival een continue productie en werking heeft behouden.

Anderzijds wees het bedrijf erop dat de productiebasis van Wuhan Tianma Microelectronics Co., Ltd., een dochteronderneming van Wuhan Tianma Microelectronics Co., Ltd., goed is voor ongeveer 20% van de totale productiecapaciteit. Op de korte termijn staan ​​de logistiek, de terugkeer van werknemers en de levering van sommige grondstoffen onder bepaalde druk.

Tegelijkertijd zei Chi Yunfeng, de verantwoordelijke voor het Shenzhen Tianma Operation Center, in reactie op de kwestie van de materiaalinventaris dat de materiële inventaris van het bedrijf vanuit de huidige situatie kan voldoen aan de huidige en bepaalde productiebehoeften. Het bedrijf heeft ook actief logistieke kanalen gecoördineerd met leveranciers, onderhandelt, vraagt ​​ondersteuning aan bij relevante autoriteiten, enz., En streeft ernaar ervoor te zorgen dat vervolggrondstoffen op de markt komen op de vraag. Het bedrijf besteedt veel aandacht aan de veranderingen in de epidemische situatie, onderhoudt een soepele communicatie met partners in de upstream supply chain en past zich tijdig aan en reageert op de supply chain.

Chi Yunfeng benadrukte dat de epidemie landelijk was en dat de stroomopwaartse en stroomafwaartse industriële ketens tot op zekere hoogte werden beïnvloed. De productielijnen van het bedrijf bleven tijdens het Lentefestival produceren en opereren. Door de toewijzing van de productiecapaciteit van verschillende elementaire onroerendgoedlijnen kan de levering van modulezendingen Capaciteiten voldoen aan de bestaande behoeften van klanten.

Vermeldenswaard is dat als de belangrijkste leverancier van beeldschermen voor verschillende medische producten, sinds het uitbreken van de epidemie, relevante klanten van Shenzhen Tianma de vraag hebben verhoogd en dringend behoefte hebben aan sommige producten. In dit verband zei Shenzhen Tianma dat uit de huidige orderacceptatie klantorders voldoende zijn en dat er geen aanpassingen zijn aangebracht om orders te verlagen of te verlagen. Momenteel is de epidemische situatie nog in ontwikkeling en verandering. De daaropvolgende impact op de industrie kan voorlopig niet worden bepaald. De factoren die bepalen of de stroomopwaartse of stroomafwaartse veranderingen groter zijn, en specifieke beoordelingen moeten worden gemaakt op basis van de feitelijke wijzigingen die volgen.

TCL Huaxing: beïnvloed door de epidemie, kunnen sommige productiematerialen op korte termijn vertraging hebben

Op de 2e bracht TCL Group een aankondiging uit over de reactie van het bedrijf op de nieuwe uitbraak van coronavirus in 2019.

In de aankondiging verklaarde TCL dat de t3- en t4-fabrieken van Huaxing die kleine en middelgrote producten produceren zich in Wuhan bevinden. Tijdens het Lentefestival waren productie en exploitatie gepland en zijn de huidige verzendkanalen voor afgewerkte producten normaal.

Momenteel kan de materiaalvoorraad van het bedrijf voldoen aan de huidige productiebehoeften, maar vanwege de epidemische situatie kan de levering van sommige productiematerialen op korte termijn vertraging oplopen vanwege factoren zoals vertraagde hervatting van het werk door leveranciers en slechte logistiek. Het bedrijf heeft actief logistieke kanalen gecoördineerd en onderhandeld over garanties met strategische leveranciers. Manier om materialen naar behoefte op de markt te brengen. Het bedrijf zal zijn productie- en bedrijfsstrategieën tijdig aanpassen aan de epidemische situatie en marktveranderingen.

Sharp: Impact breidt uit, zal overwegen de productie uit China te verplaatsen

Sharp, een van de iPhone-schermleveranciers, zei onlangs dat het zou overwegen om de productie uit China te verplaatsen als de impact toeneemt.

De vice-president van Sharp, Masaki Nomura, zei in het financiële rapport van de 4e dat als de impact van de longontstekingepidemie in Wuhan aanhoudt, de productie van China naar andere regio's zal worden verplaatst.

Eerder marktnieuws wees erop dat Sharp van plan is om de grootste LCD-paneelfabriek in Guangdong te bouwen. De totale investering zal naar verwachting 1 biljoen yen bereiken. Verwacht wordt dat het project in 2020 met de bouw zal beginnen. Nu lijkt het erop dat dit vol met onbekenden is.

Innolux: vastelandfabriek is niet gestart, kan geen voorspellingen maken

Het is wel verstaan ​​dat de paneelfabriek Innolux Taiwan in China fabrieken heeft opgezet in Nanjing en Ningbo, maar nog niet is gestart.

Innolux Nanjing is een modulefabriek voor kleine en middelgrote panelen, terwijl Ningbo een modelfabriek is voor IT- en autopaneelproducten. Met de intensivering van de nieuwe kroonvirusepidemie hebben zowel Nanjing als Ningbo community-based closed management geïmplementeerd. Innolux wees erop dat, aangezien deze twee fabrieken samenwerken met het hervattingbeleid van het vasteland van het vasteland, ze nog niet zijn begonnen met de bouw, dus het is onmogelijk om impactvoorspellingen te doen. .

AUO: Als de epidemische situatie niet op korte termijn wordt beheerst, heeft dit een grotere impact op de daaropvolgende prestaties

Onlangs zei AUO, een andere paneelfabrikant in Taiwan, dat hoewel de AUO-fabriek op het vasteland van China niet is gesloten tijdens het Lentefestival en er nog steeds inventaris is om aan de behoeften van de markt te voldoen, het nog steeds geconfronteerd wordt met leveranciers, klanten die het werk niet hebben hervat, en lokale overheden in het hele land. Drie grote uitdagingen, waaronder strikte controle.

AUO-voorzitter en CEO Peng Shuanglang wees er tijdens de 6e Franse persconferentie op dat AUO productiebases heeft in Suzhou, Kunshan en Xiamen. Het onderhoudt de productie tijdens het Lentefestival en er is geen stilstand, dus er is geen probleem van hervatting van het werk. De vertraging in de hervatting van het werk door leveranciers en klanten, gekoppeld aan de impact van transport, zal echter een impact hebben op grondstoffen, afgewerkte producten, productie en verzending, en verkoop. Als de epidemische situatie niet op korte termijn wordt beheerst, zijn de materialen en transportomstandigheden onregelmatig en worden ze gedokt. De recessie heeft een grote impact.

Men kan zeggen dat de plotselinge epidemie zich bleef verspreiden en dat de fabrieken en productielijnen in de getroffen gebieden min of meer werden getroffen. Op de korte termijn zal het paneelfabrikanten helpen de voorraad van overaanbod op de markt op te slaan en te verlichten. Tegelijkertijd is het ook een goed fenomeen voor paneelverkopers om te stoppen met vallen en paneelprijzen te recupereren; als de epidemie op korte termijn echter niet effectief wordt beheerst, zullen de productieactiviteiten naar verwachting lange tijd worden getroffen en kan de toeleveringsketen zelfs te maken krijgen met tekorten, die onvermijdelijk zullen versnellen. De industrie wordt geschud en de paneelindustrie zal waarschijnlijk de volgende 'koude winter' ingaan. Daarom moeten we actief reageren op de preventie en bestrijding van de epidemie en de schade minimaliseren voordat we de onmiddellijke behoefte kunnen oplossen.